Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μητσοτάκης: Σαράκι που τρώει την κοινωνία από μέσα η διαφθορά
[Ελεύθερος Τύπος]: Μητσοτάκης: Σαράκι που τρώει την κοινωνία από μέσα η διαφθορά

[Ελεύθερος Τύπος]: Μητσοτάκης: Σαράκι που τρώει την κοινωνία από μέσα η διαφθορά

Τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία και τις περιφερειακές υπηρεσίες της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξήρε το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει τους τελευταίους 15 μήνες.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον διοικητή Άγγελο Μπίνη, το Συμβούλιο Διοίκησης, τα ανώτερα στελέχη της Διοίκησης και τους επικεφαλής των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Αρχής, και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση της διαφθοράς, υπενθυμίζοντας πως ήταν η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με τον νόμο για το Επιτελικό Κράτος.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η διαφθορά όταν επικρατεί σε όλα τα επίπεδα, είναι σαν το σαράκι, τρώει την κοινωνία από μέσα. Και όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ότι το κράτος λειτουργεί με ακεραιότητα, αυτό αποτελεί συχνά το καλύτερο άλλοθι και για τον πολίτη να παρανομεί και αυτός», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του ότι η πρόοδος που έχει ήδη γίνει στο πεδίο της ενίσχυσης της δημόσιας ακεραιότητας θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα τόσο στους δείκτες διαφάνειας όσο και στους δείκτες ανταγωνιστικότητας, ενώ σημείωσε ότι αυτό αφενός θα τονώσει τις οικονομικές προοπτικές της χώρας και αφετέρου θα επιτρέψει στο κράτος να απαιτήσει από τους πολίτες να σέβονται τους νόμους.

Αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις έκτακτες καταστάσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Αρχή με σημαντικότερη «την ουσιαστική της συνεισφορά στην διεξαγωγή ελέγχων για την τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Επίσης, όπως είπε, ήταν πολύ σημαντική η συμμετοχή της Αρχής Διαφάνειας στην εφαρμογή του νόμου σχετικά με τους περιορισμούς γύρω από το κάπνισμα.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε και η περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων για τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!