Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μητσοτάκης: Να μην επαναλάβουμε με τη νέα ΚΑΠ τα λάθη του παρελθόντος
[Ελεύθερος Τύπος]: Μητσοτάκης: Να μην επαναλάβουμε με τη νέα ΚΑΠ τα λάθη του παρελθόντος

[Ελεύθερος Τύπος]: Μητσοτάκης: Να μην επαναλάβουμε με τη νέα ΚΑΠ τα λάθη του παρελθόντος

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου επισκέφθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μαζί με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα πραγματοποίησε το πρωί περιοδεία στη δυτική Μεσσηνία, επισκεπτόμενος μονάδες του πρωτογενή τομέα, το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης, το Φιλιατρινό φράγμα, καθώς και τον ανακαινισμένο ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη.

Ακολούθως, το μεσημέρι, έκανε αυτοψία στο εργοτάξιο της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων και τον υπό κατασκευή ΧΥΤΥ στην Παλαιόχουνη, στην Αρκαδία.

Νωρίς το απόγευμα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τον οποίον είχε συνεργασία και ακολούθησε συνάντησή του με τους αντιπεριφερειάρχες και τους συμβούλους της περιφερειακής Αρχής.

Στη συνέχεια, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, έγινε η Συνδιάσκεψη για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που διοργάνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Για τη νέα ΚΑΠ, εκτός από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, μίλησαν ακόμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και Φωτεινή Αραμπατζή αρμόδια για την Αλιευτική Πολιτική, όπως επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες του εν λόγω υπουργείου.

Νίκας: Η νέα ΚΑΠ ευκαιρία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Χαιρέτισαν επίσης, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος -μεταξύ άλλων- τόνισε πως «η νέα ΚΑΠ αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία αποτελεί το κέντρο της μεσογειακής διατροφής, καθώς εδώ παράγονται όλα τα προϊόντα που συνιστούν την αποκαλούμενη μεσογειακή διατροφή ή πιο σωστά ελληνική διατροφή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!