Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μητσοτάκης σε Λιθουανή Πρωθυπουργό: Η Ελλάδα δεσμεύεται να προστατεύει τα σύνορα της EE
[Ελεύθερος Τύπος]: Μητσοτάκης σε Λιθουανή Πρωθυπουργό: Η Ελλάδα δεσμεύεται να προστατεύει τα σύνορα της EE

[Ελεύθερος Τύπος]: Μητσοτάκης σε Λιθουανή Πρωθυπουργό: Η Ελλάδα δεσμεύεται να προστατεύει τα σύνορα της EE

«Η Ελλάδα δεσμεύεται να προστατεύει τα σύνορα της, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία και αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αναχαίτιση κάθε προσπάθειας παράνομης εισόδου» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές του δηλώσεις με την Λιθουανή ομόλογό του, Ινγκρίντα Σιμονίτε σχετικά με το ζήτημα του Μεταναστευτικού.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη του καλύτερου δυνατού συντονισμού των ενεργειών των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αναφερόμενος στις εν εξελίξει διεργασίες για την οριστικοποίηση του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο επεσήμανε ότι «θα πρέπει να επιτύχουμε μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία δεν θα επιβαρύνει υπερβολικά τις χώρες, που έχουν τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης και θα διασφαλίσει μία δίκαιη κατανομή των βαρών ανάμεσα στους εταίρους στην ΕΕ».

Aναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με την Πρωθυπουργό της Λιθουανίας, Ingrida Šimonytė, στο Μέγαρο Μαξίμου

Σήμερα είχα τη μεγάλη χαρά να συναντήσω την Πρωθυπουργό της Λιθουανίας, η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα συνοδευόμενη από αξιωματούχους από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Λιθουανίας.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με το Μέλλον της Ευρώπης, την αντιμετώπιση της πανδημίας – η οποία ακόμα θέτει τις δικές της προκλήσεις – και βέβαια το σχέδιο μας για την οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία. Τα πρώτα εθνικά σχέδια ανάκαμψης έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!