Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μητρώο Ρευματοδοτών- Ρευματοληπτών: Πως οι καταναλωτές με έναν πενταψήφιο θα ελέγχουν το ηλεκτρολογικό υλικό
[Ελεύθερος Τύπος]: Μητρώο Ρευματοδοτών- Ρευματοληπτών: Πως οι καταναλωτές με έναν πενταψήφιο θα ελέγχουν το ηλεκτρολογικό υλικό

[Ελεύθερος Τύπος]: Μητρώο Ρευματοδοτών- Ρευματοληπτών: Πως οι καταναλωτές με έναν πενταψήφιο θα ελέγχουν το ηλεκτρολογικό υλικό

Ιωάννα Φεντούρη

Στις αρχές του έτους ενεργοποιήθηκε η διαδικασία αυτόματης ψηφιακής χορήγησης στους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς (κατασκευαστές, εισαγωγείς, διανομείς) του μοναδικού αριθμού καταχώρισης ρευματοδοτών – ρευματοληπτών ηλεκτρικού ρεύματος (πρίζες).

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα επαλήθευσης και ελέγχου συμμόρφωσης του συγκεκριμένου ηλεκτρολογικού υλικού -βάσει των πιστοποιητικών του- από τους ίδιους τους καταναλωτές-χρήστες.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες του Μητρώου Ρευματοδοτών – Ρευματοληπτών (ΗΜΡΡ) είναι προσβάσιμες μέσω της διαδικτυακής πύλης https://esocketsregistry.ggb.gr/, κάνοντας χρήση των κωδικών του TAXISnet.

Το έργο ικανοποιεί και τις τρεις στρατηγικές κατεύθυνσης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

1 Επιχειρήσεις: Εξασφαλίζεται ένα σταθερό και ψηφιακά φιλικό, προς τον επιχειρηματία και την επιχειρηματικότητα, περιβάλλον.

Παράλληλα, διασφαλίζονται όλες οι απαραίτητες ηλεκτρονικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων, καθώς και οι αντίστοιχες υποδομές. Είναι ψηφιακή υπηρεσία προς την επιχείρηση που ολοκληρώνεται χωρίς φυσική παρουσία της στη δημόσια διοίκηση.

2 Καταναλωτές – χρήστες: Μέσω του υποσυστήματος «Αναζήτηση Στοιχείων Καταχώρισης Εγκρισης» ενισχύεται η «ψηφιακή» δραστηριοποίηση των πολιτών, καθώς δίνεται η δυνατότητα επαλήθευσης και ελέγχου της συμμόρφωσης του συγκεκριμένου ηλεκτρολογικού υλικού, βάσει των πιστοποιητικών του, από τους καταναλωτές-χρήστες σε οποιοδήποτε στάδιο της αγοραστικής διαδικασίας (έρευνα αγοράς-αναζήτηση πληροφοριών/αξιολόγηση εναλλακτικών/επιλογή-αγορά/χρήση).

Ο ενδιαφερόμενος εισάγει στο ΗΜΡΡ τον πενταψήφιο μοναδικό αριθμό καταχώρισης και τρία συνεχόμενα γράμματα της επωνυμίας του οικονομικού φορέα και αμέσως ενημερώνεται για τη συμμόρφωση του ηλεκτρολογικού υλικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!