Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν είναι και δε θα ξαναγίνει πύλη εισόδου παράνομης μετανάστευσης
[Ελεύθερος Τύπος]: Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν είναι και δε θα ξαναγίνει πύλη εισόδου παράνομης μετανάστευσης

[Ελεύθερος Τύπος]: Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν είναι και δε θα ξαναγίνει πύλη εισόδου παράνομης μετανάστευσης

Στο μεταναστευτικό, στο σχέδιο νόμου που αφορά στις διαδικασίες απελάσεων και επιστροφών και στη βελτίωση επενδυτικών αδειών διαμονής αναφέρθηκε στη Βουλή ο Νότης Μηταράκης.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε ότι πρέπει να καταστεί σαφές ότι «η Ελλάδα δεν θα δεχθεί, όπως την περίοδο 2015-19, να είναι η πύλη εισόδου στην Ευρώπη για παράνομες μεταναστευτικές ροές, κατά παράβαση του άρθρου 31 της Συνθήκης της Γενεύης».

Επισήμανε δε ότι, παρά τις σημαντικές προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η χώρα μας, «ανακτήσαμε τον έλεγχο του μεταναστευτικού και κατ’ επέκταση τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας».

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι μεταναστευτικές ροές το τελευταίο δωδεκάμηνο έχουν μειωθεί κατά 86% και, μάλιστα, στα νησιά κατά 95%. Στο επτάμηνο μειώθηκαν κατά 77% οι διαμένοντες στα νησιά και κατά 45% στην ενδοχώρα. «Πλέον, στις δομές και στο “ΕΣΤΙΑ” έχουμε 46.000 διαμένοντες, με χωρητικότητα 66.000 θέσεων» ανέφερε.

Οι διαδικασίες απελάσεων και επιστροφών

Αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο, ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι με την τροποποίηση διατάξεων του νόμου περί απελάσεων και του νόμου περί επιστροφών, ρυθμίζονται ζητήματα και διαδικασίες απελάσεων και επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών, που διαμένουν παράνομα στη χώρα μας.

Όπως είπε, σκοπός των ρυθμίσεων αυτών είναι η επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν κατά την εφαρμογή των διατάξεων περί απελάσεων και επιστροφών και, κατά το δυνατόν, περιορισμός των περιθωρίων για την καταχρηστική άσκηση δικαιωμάτων από τους προς απέλαση ή επιστροφή υπηκόους τρίτων χωρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!