Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μυρίζει το στόμα σας; Αφήστε τις μέντες, αναζητήστε την αιτία
[Ελεύθερος Τύπος]: Μυρίζει το στόμα σας; Αφήστε τις μέντες, αναζητήστε την αιτία

[Ελεύθερος Τύπος]: Μυρίζει το στόμα σας; Αφήστε τις μέντες, αναζητήστε την αιτία

Από ένα χαλασμένο δόντι έως κάτι που φάγατε, οι αιτίες για την κακοσμία του στόματος αντιμετωπίζονται

Είναι ό,τι χειρότερο στις κοινωνικές μας σχέσεις. Ένα στόμα που μυρίζει, μια ανάσα που μυρίζει «άρρωστη», μια αναπνοή που προσπαθούμε να αποφύγουμε… πατώντας ένα βηματάκι προς τα πίσω. Τι γίνεται, όμως, εάν η αναπνοή αυτή δεν είναι του συνομιλητή μας, αλλά η δική μας…

Αν έχετε παρατηρήσει ότι κάθε φορά που ανοίγετε το στόμα σας οι άλλοι στρέφουν το πρόσωπό τους- άρα και τη μύτη τους- προς κάποια άλλη κατεύθυνση, τότε θα πρέπει να πάρετε δραστικά μέτρα για την κακοσμία που σας χαρακτηρίζει. Σκεφτείτε, πάντως, ότι η κακοσμία του στόματος δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Πρόκειται για ιδιαίτερα συχνό πρόβλημα, που εμφανίζεται σε ανθρώπους διαφόρων ηλικιών .

Που οφείλεται;

Η κακοσμία του στόματος μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων , η πηγή του προβλήματος εντοπίζεται ακριβώς στο στόμα.

Κακή στοματική υγιεινή. Η πλημμελής φροντίδα των δοντιών αποτελεί συχνά την μόνη αιτία κακοσμίας. Τα υπολείμματα των τροφών αν δεν απομακρυνθούν έγκαιρα αποτελούν ιδανική εστία για τα μικρόβια του στόματος, τα οποία πολλαπλασιάζονται και παράγουν πτητικές ενώσεις θείου, που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την στοματική κακοσμία.

Κάπνισμα. Οι καπνιστές εμφανίζουν συχνότερα κακοσμία στόματος σε σχέση με τους μη καπνιστές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!