Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μειωμένα ενοίκια: Τα 8 σημεία – «κλειδιά» – Νέες οδηγίες της ΑΑΔΕ
[Ελεύθερος Τύπος]: Μειωμένα ενοίκια: Τα 8 σημεία – «κλειδιά» – Νέες οδηγίες της ΑΑΔΕ

[Ελεύθερος Τύπος]: Μειωμένα ενοίκια: Τα 8 σημεία – «κλειδιά» – Νέες οδηγίες της ΑΑΔΕ

Μειωμένα ενοίκια: Το μίσθωμα που εισπράττει ως αποζημίωση χρήσης όταν ένα ακίνητο χρησιμοποιείται πέραν της συμβατικής διάρκειας της μίσθωσης (εξωσυμβατική χρήση) θα πρέπει να συμπληρώσει ο ιδιοκτήτης στη «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» ως μηναίο μίσθωμα.

Στο πεδίο της δήλωσης «Είδος μίσθωσης» θα πρέπει να επιλέξει «Εξωσυμβατική χρήση» και να αναγράψει στο πεδίο «Συνολικό μηνιαίο μίσθωμα» το ποσό της αποζημίωσης χρήσης. Ο εκμισθωτής αυτής της περίπτωσης καλείται να προσκομίσει δικαιολογητικά που αποδεικνύουν το πραγματικό γεγονός όπως ενδεικτικά το μισθωτήριο που έληξε (ανάλογα με τη χρονική περίοδο έναρξης της μίσθωσης, ηλεκτρονικό ή χειρόγραφο) και το Ε2 των προηγούμενων ετών στο οποίο δηλωνόταν το ποσό της αποζημίωσης ή του μισθώματος που καταβαλλόταν.

Οδηγός…

Αυτό διευκρινίζει εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, η οποία απαντά επίσης σε μια σειρά άλλων ερωτημάτων για ειδικής φύσης εκμισθώσεις με μειωμένα ενοίκια για τους μήνες από τον Μάρτιο έως και τον Μάιο του 2021.

Συγκεκριμένα διευκρινίζεται ότι:

1 Σε περίπτωση που έχει υποβληθεί «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» και «Δήλωση Covid» για την παραχώρηση της χρήσης του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου ή κυλικείου, δεν απαιτείται η εκ νέου υποβολή των ως άνω δηλώσεων. Η «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» και η «Δήλωση Covid» υποβάλλονται σε κάθε περίπτωση από τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης εκπτωτικών καταστημάτων (outlet), εμπορικών κέντρων ή εκπτωτικών χωριών, στις περιπτώσεις που ο ΚΑΔ της μισθώτριας επιχείρησης εντάσσεται στο 40%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!