Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μίνι… ράλι στις τιμές των ακινήτων – Δείτε πόσο «τσίμπησαν» οι τιμές
[Ελεύθερος Τύπος]: Μίνι… ράλι στις  τιμές των ακινήτων – Δείτε πόσο «τσίμπησαν» οι τιμές

[Ελεύθερος Τύπος]: Μίνι… ράλι στις τιμές των ακινήτων – Δείτε πόσο «τσίμπησαν» οι τιμές

Γιώργος Παλαιτσάκης

Πορεία επιταχυνόμενης ανόδου ακολουθούν οι τιμές πώλησης των ακινήτων κατά το τρέχον έτος, αντικατοπτρίζοντας την αύξηση της ζήτησης η οποία καταγράφεται στην αγορά ως αποτέλεσμα των προσδοκιών ταχύτατης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μετά τη διαφαινόμενη σταδιακή και «ασφαλή» έξοδο από την υγειονομική κρίση.

Η ζήτηση τροφοδοτείται και από την τάση δεκάδων χιλιάδων πολιτών κατά τους τελευταίους μήνες να προχωρούν άμεσα σε αγορές ακινήτων προκειμένου να αποφύγουν επιπλέον χρεώσεις φόρων μεταβίβασης και συμβολαιογραφικών εξόδων, οι οποίες αναμένεται να προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου 2022 σε 7.634 περιοχές της χώρας λόγω των επικείμενων αυξήσεων στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την Τράπεζα της Ελλάδος, οι τιμές των ακινήτων:

* Στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους κατέγραψαν κατά μέσο όρο αύξηση κατά 4,62% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

* Η αύξηση των τιμών στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 ήταν 4,7% για τα νέα διαμερίσματα, «ηλικίας» έως 5 ετών, και 4,6% για τα παλαιά, παλαιότητας άνω των 5 ετών.

* Στο πρώτο τρίμηνο του 2021 σημειώθηκε αύξηση των τιμών των νέων διαμερισμάτων κατά 3,4%, ενώ οι τιμές των παλαιών διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 3,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!