Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: “Μίνι” διαδερμική νεφρολιθοτριψία
[Ελεύθερος Τύπος]: “Μίνι” διαδερμική νεφρολιθοτριψία

[Ελεύθερος Τύπος]: “Μίνι” διαδερμική νεφρολιθοτριψία

Μία νέα επαναστατική, ελάχιστα επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης της πέτρας στα νεφρά, η μίνι-διαδερμική νεφρολιθοτριψία (mini-PCNL), είναι η θεραπεία εκλογής για την αντιμετώπιση λίθων μεγαλύτερων από 2.5 εκ., σκληρών λίθων που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί στην εξωσωματική λιθοτριψία, καθώς και λίθων σε ασθενείς με δυσμορφία του σκελετού τους ή παχύσαρκων.

Οι πέτρες φεύγουν μέσω μιας μικροσκοπικής τομής

Με τη χρήση των ενδοσκοπικών τεχνικών η μίνι-διαδερμική νεφρολιθοτριψία (mini-PCNL) εξασφαλίζει την αφαίρεση όλων σχεδόν των λίθων του ανώτερου ουροποιητικού συστήματος.

Η μέθοδος αποτελεί την εξέλιξη της κλασικής διαδερμικής νεφρολιθοτριψίας (standard PCNL) και εγγυάται απόλυτη ασφάλεια. Πρόκειται για ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιείται μέσω μικροσκοπικής τομής στο δέρμα, μέσω της οποίας, υπό ακτινοσκοπικό έλεγχο, δημιουργείται ένα στενό κανάλι κατευθείαν στην αποχετευτική μοίρα του νεφρού και στο σημείο στο οποίο βρίσκεται ο λίθος, αναφέρει ο κ. Στυλιανός Κοντός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ξεχάστε τις μεγάλες τομές

Πρόκειται για μια σημαντική πρόοδο που παρακάμπτει την ανοικτή χειρουργική με τις συχνές και σοβαρές επιπλοκές. Επιτρέπει στις μεγάλες ή πολύπλοκες πέτρες να υποβάλλονται σε επεξεργασία με έναν ελάχιστα επεμβατικό τρόπο, ο οποίος στο παρελθόν θα απαιτούσε μεγάλη τομή και μεγαλύτερη παραμονή στο νοσοκομείο. Αυτό συνεπάγεται μικρότερη κάκωση στο νεφρό καθώς και ελαχιστοποίηση των αιμορραγικών επιπλοκών.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου

Η μινι-διαδερμική νεφρολιθοτριψία (PCNL) συνδυάζει ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Εκτός του ότι θεωρείται πρώτης επιλογής θεραπεία για την αφαίρεση μεγάλων λίθων, εκτιμάται πως δίνει και καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τα αποτελέσματα της εξωσωματικής λιθοτριψίας, έναντι της οποίας πλεονεκτεί και ως προς το χρόνο θεραπείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!