Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μινεσότα: Υπερτροφικά…χρυσόψαρα προκαλούν την οικολογική καταστροφή των λιμνών
[Ελεύθερος Τύπος]: Μινεσότα: Υπερτροφικά…χρυσόψαρα προκαλούν την οικολογική καταστροφή των λιμνών

[Ελεύθερος Τύπος]: Μινεσότα: Υπερτροφικά…χρυσόψαρα προκαλούν την οικολογική καταστροφή των λιμνών

Οι Αρχές της Μινεσότα ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες ενυδρείων να σταματήσουν να πετούν χρυσόψαρα στις λίμνες.

Τα χρυσόψαρα που απελευθερώνονται στη φύση φαίνεται πως μπορούν να μεγαλώσουν δραματικά σε μέγεθος, προκαλώντας προβλήματα σε άλλα είδη ψαριών και διαταράσσοντας τη φυσική ισορροπία. «Τα χρυσόψαρά σας μεγαλώνουν περισσότερο από όσο μπορείτε να φανταστείτε και συμβάλλουν στην ρύπανση του νερού, βρωμίζοντας τον βυθό και ξεριζώνοντας πολλά υδρόβια φυτά», εξήγησε στους απερίσκεπτους ιδιοκτήτες ενυδρείων ο δήμος του Μπέρνσβιλ της Μινεσότα, μέσω δημοσίευσής του στο Twitter.

Τον περασμένο Νοέμβριο, 50.000 υπερτροφικά χρυσόψαρα είχαν αφαιρεθεί από τις λίμνες της πόλης Κάρβερ, επίσης στην Μινεσότα. Ο διευθυντής του τμήματος Διαχείρισης των Υδάτων της Κάρβερ, Πολ Μολίν, σχολίασε ότι τα χρυσόψαρα αποτελούν ένα είδος που «δεν έχει μελετηθεί επαρκώς και δυνητικά μπορεί να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή σε ορισμένα περιβάλλοντα».

Όπως όλα δείχνουν, τα χρυσόψαρα μπορούν να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν εύκολα στα κρύα νερά των λιμνών της Μινεσότα, παρά τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου τους. «Μερικά χρυσόψαρα μπορεί να μοιάζουν σε αρκετούς για μια αθώα προσθήκη στο οικοσύστημα των λιμνών, αλλά δεν είναι», έλεγε η σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ, όπως η Καλιφόρνια και η Βιρτζίνια, οι Αρχές έχουν κατά καιρούς εντοπίσει χρυσόψαρα που έφταναν τα 40 εκατοστά σε μήκος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!