Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μην αφήνετε τη δυσπεψία να γίνει χρόνιο πρόβλημα
[Ελεύθερος Τύπος]: Μην αφήνετε τη δυσπεψία να γίνει χρόνιο πρόβλημα

[Ελεύθερος Τύπος]: Μην αφήνετε τη δυσπεψία να γίνει χρόνιο πρόβλημα

Είναι αυτό το αίσθημα δυσφορίας που νιώθουν οι άνθρωποι με ευαίσθητο στομάχι μετά από κατανάλωση λιπαρών τροφών σε μεγάλη ποσότητα, που χαρακτηρίζει τη δυσπεψία.

Η δυσπεψία, βέβαια, δεν είναι νόσος, αλλά μια σειρά από συμπτώματα όπως: κοιλιακός πόνος, όξινη γεύση στο στόμα, αίσθημα πληρότητας στο στομάχι, μετεωρισμός (φούσκωμα), τυμπανισμός, αίσθημα καύσου στον οισοφάγο, ναυτία, έμετος και, σπάνια, διάρροια.

Γράφει ο Κάρολος Παπαλαζάρου,
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Metropolitan Hospital

Για πολλούς ανθρώπους τα συμπτώματα αυτά είναι καθημερινά και τα αντιμετωπίζουν μετά από κάθε γεύμα, για αρκετούς είναι πιο σπάνια αλλά, δυστυχώς, για όλους υπάρχει η πιθανότητα το πρόβλημα να γίνει χρόνιο. Κάποια από αυτά μπορεί να εκληφθούν ως εκδήλωση καρδιακού επεισοδίου ή, ακόμα χειρότερα, να «αθωώσουν» καρδιακά ενοχλήματα, αποτρέποντάς μας από την γρήγορη αντίδραση που, στην περίπτωση της καρδιάς, είναι ζωτικής σημασίας.

Γι` αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται και αυτή η γνώση προϋποθέτει επίσκεψη σε γιατρό και διάγνωση από γιατρό. Άπαξ και τεθεί αυτή, τα νέα είναι καλά, γιατί η δυσπεψία, αναλόγως πάντα της αιτιολογίας της, αντιμετωπίζεται με πολλούς τρόπους, αρκετοί εκ των οποίων είναι φυσικοί. Αφορούν δηλαδή τις διατροφικές μας συνήθειες, τη συστηματική λήψη κάποιων συγκεκριμένων τροφών και την προσοχή μας όσον αφορά την ποσότητα και τον αριθμό των γευμάτων μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!