Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μήλος: Απόδραση στο νησί των πειρατών
[Ελεύθερος Τύπος]: Μήλος: Απόδραση στο νησί των πειρατών

[Ελεύθερος Τύπος]: Μήλος: Απόδραση στο νησί των πειρατών

Σοφία Εμμανοηλίδου

Μήλος: Η εξωτική ομορφιά και οι θησαυροί της φύσης έχουν ξεχωρίσει το συγκεκριμένο νησί από τις υπόλοιπες Κυκλάδες. Ηφαιστειογενή πετρώματα, λευκοί βράχοι, καταπράσινα νερά και σπηλιές που αφηγούνται ιστορίες για πειρατές. Το νησί όπου ανακαλύφθηκε η Αφροδίτη της Μήλου είναι έτοιμο να σας αποκαλύψει τα μυστικά του.


Μήλος: Τι να δείτε

Η Χώρα του νησιού είναι η Πλάκα, που είναι και ο γραφικότερος οικισμός της Μήλου. Λίγο πιο πάνω από την Πλάκα δεσπόζει το Κάστρο του νησιού. Ενα όμορφο ανηφορικό καλντερίμι οδηγεί στην κορυφή του. Σήμερα δεν κατοικείται, αλλά προσφέρει στους επισκέπτες του μια θέα απαράμιλλης ομορφιάς σε όλο τον κόλπο του νησιού και ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, που θα ανταμείψει τον κόπο σας να ανεβείτε στην κορυφή του. Επίσης, ανεβαίνοντας προς το Κάστρο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και τον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή Παναγιά Σκινιώτισσα, καθώς και τον Ναό της Παναγίας της Θαλασσίτρας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου βρίσκεται στην Πλάκα και στεγάζεται σ’ ένα όμορφο νεοκλασικό κτίσμα του Ernst Ziller, όπου στην είσοδο δεσπόζει αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου. Στο μουσείο μπορείτε να θαυμάσετε τις εξής συλλογές: Προϊστορική συλλογή από τη Φυλακωπή, συλλογή γλυπτών και ανάγλυφων, συλλογή οψιδιανού και συλλογή επιγραφών. Πίσω από τον Ναό της Παναγίας της Κορφιάτισσας στην Πλάκα, θα βρείτε το Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Μήλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!