Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μεξικό: Εφευρέτες έφτιαξαν μάσκα που καλύπτει μόνο την μύτη για όσους τρώνε και πίνουν έξω
[Ελεύθερος Τύπος]: Μεξικό: Εφευρέτες έφτιαξαν μάσκα που καλύπτει μόνο την μύτη για όσους τρώνε και πίνουν έξω

[Ελεύθερος Τύπος]: Μεξικό: Εφευρέτες έφτιαξαν μάσκα που καλύπτει μόνο την μύτη για όσους τρώνε και πίνουν έξω

Εφευρέτες από το Μεξικό δημιούργησαν την «αντι- Covid μάσκα του φαγητού», η οποία καλύπτει μόνο την μύτη, στην περίπτωση που κανείς θέλει να φάει και να πιει προστατευμένος.

Η μάσκα αυτή δεν διαφέρει σε πολλά από μια κοινή μάσκα προστασίας, καθώς φοριέται και αυτή περνώντας δύο λάστιχα πίσω από τα αυτιά μας.

Ωστόσο, καλύπτει μόνο την μύτη, με την εικόνα να είναι μάλλον κωμική και να θυμίζει ράμφος- ίσως ένα μικρό τίμημα, αν όντως μπορεί να προστατεύσει από την εισβολή του κορωνοϊού στον οργανισμό μας.

Οι δημιουργοί της προτείνουν η μάσκα να φοριέται κάτω από μια κανονική, η οποία αναπόφευκτα θα αφαιρεθεί όταν θελήσουμε να φάμε.

«Ο κορωνοϊός είναι πολύ μεταδοτικός», λέει ο ανοσιολόγος Γουστάβο Ακόστα, που δούλεψε πάνω στην νέα μάσκα. «Η μόλυνση μπορεί να επιτευχθεί μέσω οποιασδήποτε από τις εξής τρεις οδούς: Τα μάτια, την μύτη και το στόμα. Προφανώς, δε γίνεται να μολυνθούμε από τα δάκρυα, αλλά μολυνόμαστε εύκολα αν ένας ασθενής βήξει ή φτερνιστεί, αν δεν υπάρχει κάποιο φυσικό εμπόδιο ανάμεσα σε αυτόν και σε εμάς».

«Ακόμα και αν φοράμε δύο μάσκες ή προσωπίδα, θα πρέπει να τις αφαιρέσουμε για να φάμε ή να πιούμε. Για τέτοιου είδους καθημερινές δραστηριότητες χρειαζόμαστε την μάσκα που καλύπτει τουλάχιστον την μύτη», προσθέτει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!