Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μετρό Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για την απόσπαση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου
[Ελεύθερος Τύπος]: Μετρό Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για την απόσπαση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου

[Ελεύθερος Τύπος]: Μετρό Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για την απόσπαση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο πολύπαθος σταθμός «Βενιζέλου» του υπό κατασκευή μετρό Θεσσαλονίκης θα βρεθεί στο επίκεντρο σημερινής ευρείας σύσκεψης. H πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που άναψε «πράσινο φως» στην κατασκευή του σταθμού με τη μέθοδο της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων, έλυσε το χρόνιο «γόρδιο δεσμό».

Το σύνολο των φορέων της πόλης έχει ταχθεί υπέρ της λύσης που υιοθέτησαν κυβέρνηση και ΣτΕ και οι μόνοι που έχουν μείνει να αντιδρούν είναι οι αρχαιολόγοι, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο… Γιάννης Μπουτάρης. Ομως, τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, καθώς πρέπει να κερδηθεί το στοίχημα του 2023, οπότε το μετρό θα πρέπει να παραδοθεί προς χρήση στο σύνολό του. Επομένως, σε μόλις δύο χρόνια οι αρχαιότητες θα πρέπει να αποσπαστούν από το χώρο, να κατασκευαστεί ο σταθμός και να επανατοποθετηθούν. Γι’ αυτό η σημερινή σύσκεψη κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να υπάρξει ο μέγιστος συντονισμός μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε να μην καταγραφεί μέρα καθυστέρησης στις εργασίες.

Το πρωί, οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, και Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στο χώρο του υπό κατασκευή σταθμού. Θα συνοδεύονται από τους: γ.γ. Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, πρόεδρο της Αττικό Μετρό Νίκο Ταχιάο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Νίκο Κουρέτα. Θα ακολουθήσει η σύσκεψη στα γραφεία του μετρό στην παλιά δυτική είσοδο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή και των: περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, πρόεδρου της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου και πρόεδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ Γιώργου Τσακούμη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!