Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Tα μέτρα για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας – Ποια είδη επιστρέφουν στα σούπερ μάρκετ
[Ελεύθερος Τύπος]: Tα μέτρα για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας – Ποια είδη επιστρέφουν στα σούπερ μάρκετ

[Ελεύθερος Τύπος]: Tα μέτρα για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας – Ποια είδη επιστρέφουν στα σούπερ μάρκετ

Ιωάννα Φεντούρη

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων διαθέτει σχέδιο για την επανεκκίνηση της αγοράς, διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης (φωτο), τονίζοντας παράλληλα πως είναι διασφαλισμένη η επάρκεια προϊόντων και πως λαμβάνονται μέτρα για τηνκαταπολέμηση της αισχροκέρδειας.

Οπως εξήγησε στον «Ε.Τ.», είναι υποχρέωση του υπουργείου να έχει σχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων από 1ης/12, δεδομένης της εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Επιδημιολόγων και ειδικών, που έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση, για lockdown έως τις 30/11. Ωστόσο, αν θα επανεκκινήσει αρχές Δεκεμβρίου η αγορά ή αργότερα, θα εξαρτηθεί, όπως πρόσθεσε, από τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση, «όποτε και να ανοίξουμε, έχουμε ένα σχέδιο», υπογράμμισε ο ίδιος. Αναφερόμενος στα κύρια χαρακτηριστικά αυτού, επισήμανε πως βασίζεται στην εμπειρία του προηγούμενου Μαΐου και πως είναι πολυπαραμετρικό.

Που σημαίνει ότι λαμβάνεται υπόψη μια σειρά παραμέτρων (σχετικών με την πορεία της πανδημίας) μέχρι να αποκτήσει την καταληκτική μορφή που θα συμφωνηθεί με την επιστημονική κοινότητα και θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν από την επανεκκίνηση της αγοράς, αφού βεβαίως θα έχει λάβει την έγκριση του πρωθυπουργού.

Από εκεί και πέρα, σημείωσε πως η τροφοδοσία της αγοράς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. «Υπάρχει πλήρης επάρκεια αγαθών», δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο τόσο για προϊόντα που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την υγειονομική κρίση (π.χ. αντισηπτικά, γάντια κ.λπ.) και μη

Για τα κρούσματα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται είπε πως το ΥΠΑΝ μερίμνησε με σχετικές διατάξεις που συμπεριέλαβε σε τροπολογία, η οποία κατατέθηκε σε νομοσχέδιό του, που ψηφίστηκε χθες το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!