Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Ελεύθερος Τύπος]: H μετεωρολόγος του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, στο ΤΥΠΟΣ TV: «Η πρόγνωση καιρού αποτελεί hot trend»
[Ελεύθερος Τύπος]: H μετεωρολόγος του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, στο ΤΥΠΟΣ TV: «Η πρόγνωση καιρού αποτελεί hot trend»

[Ελεύθερος Τύπος]: H μετεωρολόγος του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, στο ΤΥΠΟΣ TV: «Η πρόγνωση καιρού αποτελεί hot trend»

Με σπουδές στο Τμήμα Μαθηματικών και εμφάνιση που εντυπωσιάζει, εκείνη δεν επέλεξε ούτε το εκπαιδευτικό σύστημα ούτε την παρουσίαση lifestyle εκπομπής… αλλά τα δελτία καιρού. Η μετεωρολόγος του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, συστήνεται και εξηγεί γιατί το εν λόγω κομμάτι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά…

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το εν λόγω κομμάτι;
Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολούμαι με το αντικείμενο της Μετεωρολογίας. Η αλήθεια είναι ότι η γνωριμία μου με τη συγκεκριμένη επιστήμη προέκυψε κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών μου στο Τμήμα Μαθηματικών Αθήνας. Ηταν έρωτας με την πρώτη ματιά! Μετά το χάος των Μαθηματικών, των αλγεβρικών χώρων, της τριγωνομετρίας και των διαφορικών εξισώσεων, η μελέτη της ατμόσφαιρας και η πρόγνωση του καιρού αποτέλεσαν πρόκληση για μένα. H πρόγνωση καιρού, άλλωστε, είναι από μόνη της πρόκληση, καθώς κατά κάποιο τρόπο μέσα από τα προγνωστικά μοντέλα μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στο μέλλον!

Ησουν στην ΕΡΤ, τώρα στο MEGA. Ποιες είναι οι δυσκολίες για μία παρουσιάστρια δελτίου καιρού;
Αρχικά, είναι δύσκολο να συμπυκνώσει κανείς την πρόγνωση χρησιμοποιώντας τις σωστές λέξεις και, μάλιστα, σε λίγες προτάσεις για να αποτυπωθεί στον τηλεθεατή. Η παρουσίαση καιρού περιλαμβάνει, εκτός από την εγγραφή των ενημερώσεων, και ζωντανές εμφανίσεις, στο μεσημεριανό και το βραδινό δελτίο -ιδιαίτερα σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού-, ραδιόφωνο και, φυσικά, απαιτεί συνεχή μελέτη των προγνωστικών μοντέλων για επικαιροποίηση της πρόγνωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!