Κυριακή, 16 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μετά το εμβόλιο… ώρα για τσεκ απ
[Ελεύθερος Τύπος]: Μετά το εμβόλιο… ώρα για τσεκ απ

[Ελεύθερος Τύπος]: Μετά το εμβόλιο… ώρα για τσεκ απ

Προγραμματίστε άμεσα όσα τσεκ απ αναβάλατε λόγω καραντίνας

Η καραντίνα στην οποία όλοι βρεθήκαμε το προηγούμενο διάστημα λόγω της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, πιθανόν να άφησε πίσω προληπτικές ή προγραμματισμένες εξετάσεις που έπρεπε να γίνουν αλλά «ξεχάστηκαν». Τώρα είναι η ώρα να τις ξαναθυμηθούμε και να τις προγραμματίσουμε.

Το τσεκ απ είναι αναγκαίο για όλους, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα, όπως οι διαβητικοί ασθενείς, πιθανώς μετά την καραντίνα να χρειαστούν πιο εξειδικευμένο έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί αν παραμένουν «ρυθμισμένοι». Ο έλεγχος περιλαμβάνει, βέβαια, γενικές εξετάσεις αίματος οι οποίες δεν έχουν ηλικία, αφού είναι αναγκαίο να γίνονται ακόμη και στα μικρά παιδιά.

Εργαστηριακός έλεγχος

Το εργαστηριακό τσεκ απ των ενηλίκων μπορεί – ανάλογα και με τις οδηγίες του γιατρού – να περιλαμβάνει διάφορες εξετάσεις κατά περίπτωση.

  • Η γενική αίματος είναι η πιο απλή και ταυτόχρονα μια από τις πιο σημαντικές προληπτικές εξετάσεις, αφού μπορεί να δώσει μια πρώτη εικόνα για την κατάσταση του οργανισμού.
  • Αντίστοιχα, η γενική ούρων μπορεί να αποτελέσει έναν πρώτο δείκτη για την κατάσταση όχι μόνο του ουροποιητικού συστήματος, αλλά και πολλών άλλων συστημάτων του οργανισμού, ενώ επιπλέον η μέτρηση της ουρίας και της κρεατινίνης ολοκληρώνουν τον έλεγχο της νεφρικής λειτουργίας. Το ουρικό οξύ μπορεί να υποδείξει πληθώρα διαταραχών, μεταβολικών και φλεγμονωδών, και με την παρακολούθησή του μπορούν να προληφθούν σημαντικές επιπλοκές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!