Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μέρισμα: Εισοδηματικός κόφτης στο επίδομα των 250 ευρώ – Τι ισχύει για ζευγάρια συνταξιούχων – Πού υπάρχει «γρίφος»
[Ελεύθερος Τύπος]: Μέρισμα: Εισοδηματικός κόφτης στο επίδομα των 250 ευρώ – Τι ισχύει για ζευγάρια συνταξιούχων – Πού υπάρχει «γρίφος»

[Ελεύθερος Τύπος]: Μέρισμα: Εισοδηματικός κόφτης στο επίδομα των 250 ευρώ – Τι ισχύει για ζευγάρια συνταξιούχων – Πού υπάρχει «γρίφος»

Τάσος Δασόπουλος

Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι και ανάπηροι μπορεί να χάσουν το επίδομα των 250 ευρώ που εξήγγειλε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός αν περάσουν πάνω από τον κόφτη των 14.400 ευρώ για το οικογενειακό εισόδημα, ή σε μονοπρόσωπο νοικοκυριό το εισόδημα ξεπερνά έστω και οριακά τα 7.200 ευρώ.

Οπως τόνισε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, οι αποφάσεις για το έκτακτο επίδομα ελήφθησαν με δεδομένο ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι πολύ στενά και, όπως είπε, «σε τέτοιες συνθήκες πάντα υπάρχουν αδικίες», ενώ επανέλαβε ότι από το επίδομα των 250 ευρώ θα επωφεληθούν 800.000 συνταξιούχοι και 173.000 ανάπηροι.

Αδικίες

Μια από τις αδικίες είναι ότι το ύψος του επιδόματος είναι σταθερό και για όσους έχουν μηνιαίες καθαρές απολαβές από συντάξεις έως 600 ευρώ. Αν η καθαρή σύνταξη είναι στα 610 ή στα 620 ευρώ, που πάει να πει ότι το ετήσιο εισόδημα είναι 7.320 ή 7.440 ευρώ, τότε το επίδομα χάνεται. Επίσης, το όριο για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό είναι τα 7.200 ευρώ εισόδημα από κάθε πηγή. Αν δηλαδή ο συγκεκριμένος συνταξιούχος έχει καθαρή σύνταξη 450 ευρώ και ένα ενοίκιο 150 ευρώ, τότε θα πάρει το επίδομα. Αν με την ίδια σύνταξη (450 ευρώ) έχει πρόσθετο εισόδημα και ένα ενοίκιο 200 ευρώ, τότε χάνει το επίδομα, καθώς το ετήσιο εισόδημά του θα φτάσει τα 7.800 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!