Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μαίνεται ο πόλεμος Αυγενάκη-ΕΟΚ για τις εκλογές
[Ελεύθερος Τύπος]: Μαίνεται ο πόλεμος Αυγενάκη-ΕΟΚ για τις εκλογές

[Ελεύθερος Τύπος]: Μαίνεται ο πόλεμος Αυγενάκη-ΕΟΚ για τις εκλογές

Αναφορά προς όλους τους αρμόδιους φορείς υπέβαλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ζητώντας την παρέμβασή τους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, ενόψει της δια ζώσης διενέργειας γενικής συνέλευσης που έχει προαναγγείλει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την προσεχή Κυριακή (30/5), στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η αναφορά του κ. Αυγενάκη απευθύνεται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, την προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, και τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ‘Αγγελο Μπίνη, με κοινοποίηση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επισημαίνει ότι, για τη συγκεκριμένη πρόσκληση προς συνάθροιση εκατοντάδων εκπροσώπων σωματείων μπάσκετ στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» το πρωί της προσεχούς Κυριακής, εν μέσω πανδημίας, η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ και ο πρόεδρός της, Γιώργος Βασιλακόπουλος, δεν έχει ζητήσει σχετική άδεια από τις αρμόδιες αρχές και δεν έχει κατατεθεί ή εγκριθεί υγειονομικό πρωτόκολλο.

Υπενθυμίζει, επιπλέον, τη χθεσινή τοποθέτηση του κ. Χαρδαλιά πως «τέτοιες αυθαίρετες και εκτός υγειονομικού πλαισίου και διαδικασίας αδειοδότησης πρωτοβουλίες-συναθροίσεις, εγκυμονούν εξαιρετικά σημαντικούς κινδύνους για την δημόσια υγεία και δεν επιτρέπονται» και υπογραμμίζει ότι η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ και ο πρόεδρός της, εν γνώσει τους παραπλανούν τα μέλη τους, τα εκθέτουν σε υγειονομικό κίνδυνο και αγνοούν τόσο την ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα προστασίας και περιορισμού εξάπλωσης του Covid-19, όσο και το νομοθετικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί για την διενέργεια εκλογών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!