Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το μεγάλο στοίχημα των 50 ημερών για το τείχος ανοσίας
[Ελεύθερος Τύπος]: Το μεγάλο στοίχημα των 50 ημερών για το τείχος ανοσίας

[Ελεύθερος Τύπος]: Το μεγάλο στοίχημα των 50 ημερών για το τείχος ανοσίας

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η επίτευξη του στόχου για χτίσιμο τείχους ανοσίας με τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού ως το τέλος του καλοκαιριού, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα των επόμενων 50 ημερών για την κυβέρνηση, καθώς στο διάστημα αυτό θα φανούν τα αποτελέσματα της εκστρατείας πειθούς που βρίσκεται σε εξέλιξη, των κινήτρων που δίνονται σε πληθυσμιακές ομάδες όπως οι νέοι, αλλά και της απειλής κυρώσεων σε όσους εργαζομένους σε πεδία που σχετίζονται με ευπαθείς ομάδες δεν συμμορφωθούν με την εξαγγελθείσα υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Παράλληλα με τις πρωτοβουλίες του για επιτάχυνση του εμβολιασμού, τις εκκλήσεις προς όλους τους φορείς να συμβάλουν στην προσπάθεια να πειστούν οι διστακτικοί, αλλά και το κάλεσμα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού «χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις», το Μέγαρο Μαξίμου εκπέμπει και μήνυμα για την ατομική ευθύνη του καθενός.

«Δεν μπορεί να συζητάμε μετά από 18 μήνες στην πανδημία τα αυτονόητα, από τη στιγμή που έχουμε το εμβόλιο. Ή θα εμβολιαστούμε λοιπόν ή θα νοσήσουμε. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Σκάι η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Μήνυμα

Σταθερό είναι, ταυτόχρονα, και το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να ξαναπάει η χώρα σε lockdown. «Στόχος μας δεν είναι να πηγαίνουμε σε οριζόντια lockdown και μέτρα, τα οποία είναι άδικα απέναντι σε όσους έχουν τηρήσει τα μέτρα και έχουν πάρει την ατομική και την κοινωνική ευθύνη που τους αναλογεί», επανέλαβε χθες η κ. Πελώνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!