Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το μεγάλο άλμα της επόμενης διετίας
[Ελεύθερος Τύπος]: Το μεγάλο άλμα της επόμενης διετίας

[Ελεύθερος Τύπος]: Το μεγάλο άλμα της επόμενης διετίας

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να κρατήσει τη χώρα υγειονομικά και οικονομικά όρθια την περίοδο της πανδημίας και έχει πλέον μπροστά της μία διετία, στη διάρκεια της οποίας μπορεί να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο άλμα, τόσο αναπτυξιακό όσο και μεταρρυθμιστικό, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαράσσει την κυβερνητική στρατηγική με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές, που όπως ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, θα διεξαχθούν στο τέλος της θητείας και με κεντρικό δίλημμα για τους πολίτες να συγκρίνουν την αποτελεσματικότητα της σημερινής κυβέρνησης σε σχέση με την προηγούμενη.

Η πρόθεση, μάλιστα, είπε πως είναι να πορευθεί μέχρι τότε με το κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε από τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο οποίος μπορεί να έδωσε περιεχόμενο στη «συγγνώμη» του κ. Μητσοτάκη για τη διαχείριση των πυρκαγιών και να σηματοδότησε την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, είχε ωστόσο ως βασικό χαρακτηριστικό και τη διατήρηση του βασικού πυρήνα της κυβέρνησης. Αυτό ακριβώς είναι που έχει σηματοδοτήσει και την ικανοποίηση του πρωθυπουργού για το έργο της, αφού – όπως ο ίδιος επισημαίνει- έχει πετύχει πολλά πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εκτίμηση

Την εκτίμηση ότι πρόκειται για ένα κυβερνητικό σχήμα που είναι πολύ πιθανό να φτάσει ως τις επόμενες εκλογές ενίσχυσε και η εκτίμηση κυβερνητικού αξιωματούχου ότι θα πάμε σε εκλογές με αυτό το σχήμα «εκτός εάν υπάρξει κάτι σημειακό», όπως είπε, δείχνοντας στην κατεύθυνση ενδεχόμενων επιμέρους διορθωτικών παρεμβάσεων εάν κριθεί αναγκαίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!