Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μεγάλοι κερδισμένοι των αλλαγών στη φορολογία οι αυτοαπασχολούμενοι – Πόσα χρήματα θα γλιτώσουν φέτος [παραδείγματα]
[Ελεύθερος Τύπος]: Μεγάλοι κερδισμένοι των αλλαγών στη φορολογία οι αυτοαπασχολούμενοι – Πόσα χρήματα θα γλιτώσουν φέτος [παραδείγματα]

[Ελεύθερος Τύπος]: Μεγάλοι κερδισμένοι των αλλαγών στη φορολογία οι αυτοαπασχολούμενοι – Πόσα χρήματα θα γλιτώσουν φέτος [παραδείγματα]

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ

Πέντε αλλαγές στη νομοθεσία για τη φορολογία των εισοδημάτων των ατομικών επιχειρήσεων θα ισχύσουν το 2021.

Οι αλλαγές αυτές θα προκαλέσουν πολύ μεγάλες μειώσεις στις φορολογικές επιβαρύνσεις εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων (εμποροβιοτεχνών και ελευθέρων επαγγελματιών).

Σύμφωνα με νόμο που έχει ψηφιστεί πριν από περίπου έναν χρόνο, στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των αυτοαπασχολουμένων, η οποία θα ισχύσει φέτος για τη χρήση του 2020, θα επέλθουν οι ακόλουθες αλλαγές:

1 Μείωση του ελάχιστου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9% για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος μέχρι τις 10.000 ευρώ.

2 Ο συντελεστής φόρου 29% που εφαρμόζεται σήμερα στο τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τα 20.000.01 έως τα 30.000 ευρώ θα μειωθεί στο 28%.

3 Ο συντελεστής φόρου 37% που εφαρμόζεται σήμερα στο τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τα 30.000.01 έως τα 40.000 ευρώ θα μειωθεί στο 36%.

4 Ο συντελεστής φόρου 45% που εφαρμόζεται σήμερα στο τμήμα του ετησίου εισοδήματος πάνω από τα 40.000 ευρώ θα μειωθεί στο 44%.

Επιπλέον, με άλλον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα προβλέπεται ότι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επιβάλλεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10% σε ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, δεν θα ισχύσει για τα εισοδήματα της χρήσης του 2020.

Οι μειώσεις του φόρου εισοδήματος που θα προκαλέσουν οι 4 πρώτες από τις παραπάνω αλλαγές θα φθάσουν μέχρι τα 1.300 ευρώ ετησίως για τους αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι δηλώνουν ετήσια καθαρά κέρδη έως 20.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και αυτών οι οποίοι δηλώνουν ζημιές αλλά λόγω εφαρμογής των τεκμηρίων διαβίωσης υποχρεούνται να εμφανίζουν κατ’ ελάχιστον 3.000 ευρώ ετήσιο καθαρό τεκμαρτό κέρδος).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!