Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μάσκες σε διαστάσεις γίγαντα: Ποιος έκανε το λάθος που επισκίασε την επίτευξη ενός τιτάνιου έργου
[Ελεύθερος Τύπος]: Μάσκες σε διαστάσεις γίγαντα: Ποιος έκανε το λάθος που επισκίασε την επίτευξη ενός τιτάνιου έργου

[Ελεύθερος Τύπος]: Μάσκες σε διαστάσεις γίγαντα: Ποιος έκανε το λάθος που επισκίασε την επίτευξη ενός τιτάνιου έργου

Ελπίδα Οικονομίδη

Στη δίνη των γεγονότων χωρίς να έχουν ευθύνη βρέθηκαν τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών, καθώς και η ΚΕΔΕ, εξαιτίας του λάθος μεγέθους των μασκών που μοιράστηκαν στα σχολεία.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ανέλαβε την ευθύνη, κάνοντας λόγο για ασαφή διατύπωση που οδήγησε σε λάθος διαστάσεις, όμως το «κακό» είχε ήδη γίνει, επισκιάζοντας την επίτευξη του δύσκολου έργου για διανομή μασκών στα σχολεία με το πρώτο σχολικό κουδούνι.

Οπως ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, το υπουργείο δεν είχε καμία αρμοδιότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Αντίστοιχα, το υπουργείο Εσωτερικών ήταν υπεύθυνο μόνο για τη διάθεση του κονδυλίου 6,2 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έγινε με διαφάνεια και ταχύτητα, ενώ το έργο της ΚΕΔΕ ήταν η διενέργεια του διαγωνισμού και η διανομή των μασκών που επετεύχθη στην ώρα του, παρά τις δυσκολίες.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στις διαστάσεις, τις οποίες πρότεινε η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19. Σύμφωνα με το πρακτικό της συνεδρίασης που αφορούσε μεταξύ άλλων τις προδιαγραφές κατασκευής της υφασμάτινης μάσκας με ημερομηνία 27 Αυγούστου, οι διαστάσεις που προτάθηκαν ήταν:

– για ηλικίες κάτω από 10: 10×18 εκ.

– για ηλικίες άνω των 10: 12×22 εκ.

Στο πρακτικό σημειώνεται ότι η μάσκα πρέπει να έχει τρεις πιέτες στο μέσον, και σε αυτό αποδίδει την «παρεξήγηση» η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, που αναφέρει ότι οι διαστάσεις αφορούσαν το ύφασμα πριν τη συρραφή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!