Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μακρόν – Μέρκελ: Ο ανυπόμονος πρωτάρης, η σκληραγωγημένη συντηρητική και η ιδιαίτερη σχέση τους
[Ελεύθερος Τύπος]: Μακρόν – Μέρκελ: Ο ανυπόμονος πρωτάρης, η σκληραγωγημένη συντηρητική και η ιδιαίτερη σχέση τους

[Ελεύθερος Τύπος]: Μακρόν – Μέρκελ: Ο ανυπόμονος πρωτάρης, η σκληραγωγημένη συντηρητική και η ιδιαίτερη σχέση τους

Μακρόν: Ο ένας ήταν πρωτάρης και ανυπόμονος να αλλάξει την Ευρώπη. Η άλλη ήταν σκληραγωγημένη και συντηρητική: ανάμεσα στο Εμανουέλ Μακρόν και την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τον επισκέπτεται σήμερα για τελευταία φορά ως καγκελάριος, η σχέση θερμάνθηκε σταδιακά για να γίνει μια αδιάσπαστη συμμαχία για το σχέδιο ανάκαμψης απέναντι στην επιδημία της Covid.

Στην αρχή ήταν δύσκολο να βρεθεί κοινός τόπος ανάμεσα σε μία 67χρονη καγκελάριο, μεγαλωμένη στην σχολή της σωφροσύνης, και έναν νεαρό 43χρονο που είχε αναγάγει την τόλμη και την κίνηση σε πολιτική σφραγίδα; Αλλά με το πέρασμα του χρόνου, οι δύο ηγέτες κατάφεραν, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, να οικοδομήσουν μία στέρεη σχέση εμπιστοσύνης. Μιλούν σχεδόν κάθε εβδομάδα, στον ενικό, και έχουν την συνήθεια να μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο για να πιούν ένα ποτήρι κρασί μαζί τις βραδιές των ευρωπαϊκών συνόδων.

«Η Άνγκελα Μέρκελ γνώρισε τέσσερις προέδρους της Γαλλίας και ξεκίνησε ως καγκελάριος το 2005, την ώρα που ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν ακόμη φορολογικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών. Η διαφορά με όρους πολιτικής εμπειρίας ήταν τεράστια . Παρά ταύτα, αυτή η συνεργασία δούλεψε καλά», λέει ο Πάβελ Τοκάρσκι, της Fondation Sciences et Politique (SWP) του Βερολίνου.

«Είναι πολύ διαφορετικοί, αλλά έχουν και οι δύο μία μεθοδική αυστηρότητα και έναν τρόπο λειτουργίας που δεν απέχει πολύ, πράγμα που δημιούργησε εμπιστοσύνη», δήλωσε στο AFP ο Κλεμάν Μπον, σημερινός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο οποίος είχε οργανώσει την πρώτη τους συνάντηση τον Μάρτιο 2017, λίγους μήνες πριν από την εγκατάσταση του Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!