Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μαγκνταλένα Αντερσον: Ποια είναι η Πρωθυπουργός 8 ωρών της Σουηδίας
[Ελεύθερος Τύπος]: Μαγκνταλένα Αντερσον: Ποια είναι η Πρωθυπουργός 8 ωρών της Σουηδίας

[Ελεύθερος Τύπος]: Μαγκνταλένα Αντερσον: Ποια είναι η Πρωθυπουργός 8 ωρών της Σουηδίας

ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΤΖΟΥ

Πρόωροι αποδείχθηκαν οι πανηγυρισμοί στη Σουηδία για την ανάδειξη της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού στη χώρα. Μόλις 8 ώρες μετά την ανάληψη του πρωθυπουργικού θώκου, η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Μαγκνταλένα Αντερσον, υπέβαλε την παραίτησή της μετά την καταψήφιση του Προϋπολογισμού για το 2022 που κατέθεσε.

Οι εξελίξεις παρατείνουν την πολιτική κρίση στη Σουηδία, καθώς η 54χρονη πρώην υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως θα επιχειρήσει το σχηματισμό μονοκομματικής κυβέρνησης, εγχείρημα δύσκολο βάσει των αριθμητικών εξισώσεων στη Βουλή.

Το «Κόμμα των Πρασίνων» απέσυρε χθες την εμπιστοσύνη του από τη νεοσύστατη κυβέρνηση συνασπισμού των Σοσιαλδημοκρατών και του Αριστερού Κόμματος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα δεχτεί Προϋπολογισμό που έχει καταθέσει, μεταξύ άλλων, το αντι-μεταναστευτικό, ακροδεξιό κόμμα. Χθες υπερψηφίστηκε με 154 ψήφους ο Προϋπολογισμός που κατέθεσαν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, το «Μετριοπαθές», οι «Χριστιανοδημοκράτες» και οι ακροδεξιοί «Σουηδοί Δημοκράτες». «Θέλουμε να έχουμε εξουσία ώστε να προωθήσουμε πράσινες πολιτικές», δήλωσε η συμπρόεδρος των Πρασίνων, Μάρτα Στένεβι.

Η Αντερσον αναδείχθηκε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σουηδίας όταν, έπειτα από αρκετές ημέρες διαπραγματεύσεων, ήρθε σε συμφωνία με το «Αριστερό Κόμμα» και εξασφάλισε τη στήριξη των Πρασίνων. Το Σοσιαλδημοκρατικό και το Αριστερό Κόμμα συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων, και έτσι η Αντερσον εξασφάλισε 117 ψήφους στην ψηφοφορία της Τρίτης – 54 απείχαν, 174 ψήφισαν κατά της και ένας βουλευτής απουσίασε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!