Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Lockdown και τηλεργασία έφεραν και πόνους στη μέση
[Ελεύθερος Τύπος]: Lockdown και τηλεργασία έφεραν και πόνους στη μέση

[Ελεύθερος Τύπος]: Lockdown και τηλεργασία έφεραν και πόνους στη μέση

Καθώς συνεχίζεται η τηλεργασία, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά, ολοένα περισσότεροι άνθρωποι παραπονούνται για πόνους και ενοχλήματα στο σώμα τους. Ανάμεσά τους πολλοί νεαροί ενήλικες και μεσήλικες, που αναφέρουν οξείς πόνους στη μέση, σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική έρευνα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 ανδρών και γυναικών. Το 36% από αυτούς δήλωσαν ότι το τελευταίο εξάμηνο νιώθουν ολοένα εντονότερα σωματικούς πόνους, με τον πόνο στη μέση να είναι το κυριότερο πρόβλημά τους.

Η τηλεργασία αύξησε τα φορτία της μέσης

Ένας στους τέσσερις δήλωσαν ότι αιτία για τους πόνους τους είναι ο πρόχειρος χώρος που έχουν διαμορφώσει ως γραφείο για να εργάζονται στο σπίτι. Η αιτιολογία αυτή αναφέρθηκε συχνότερα από τους εθελοντές 25-44 ετών. Σχεδόν τέσσερις στους δέκα (το 39%) απέδωσαν τον πόνο και στις αυξημένες ώρες της ακινησίας μπροστά σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, λάπτοπ και τηλεοράσεις.

Το 35% είπαν ακόμα πως έχουν αλλάξει τις ώρες του ύπνου τους, συνήθως ξενυχτώντας περισσότερο μπροστά στις οθόνες. Και το 33% είπαν ότι γυμνάζονται λιγότερο. Ο ένας στους δύο πάσχοντες, εξάλλου, είπε ότι το στρες παίζει σημαντικό ρόλο στους αυξανόμενους πόνους που νιώθουν.

Ένα παγκόσμιο πρόβλημα

Ανάλογα ευρήματα είχαν και μελέτες σε άλλες χώρες. Μελέτη στη Σαουδική Αραβία, σε 463 εθελοντές έδειξε ότι ο πόνος στη μέση ήταν το πιο συχνά αναφερόμενο πρόβλημα κατά το τοπικό lockdown.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!