Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Live – Μητσοτάκης: Το θέμα της Τουρκίας αφορά όλους τους εταίρους του ΝΑΤΟ
[Ελεύθερος Τύπος]: Live – Μητσοτάκης: Το θέμα της Τουρκίας αφορά όλους τους εταίρους του ΝΑΤΟ

[Ελεύθερος Τύπος]: Live – Μητσοτάκης: Το θέμα της Τουρκίας αφορά όλους τους εταίρους του ΝΑΤΟ

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχωρούν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι: «Εναπόκειται στην Τουρκία να κλείσει τον δρόμο της κρίσης και να ανοίξει τον δρόμο της λύσης. Ο ταν ένα μέλος του ΝΑΤΟ αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα του ενός, ανοίγει τον δρόμο της αμφισβήτησης και άλλων εταίρων δεν είναι διμερές ζήτημα, αλλά αφορά όλους τους εταίρους του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα, όσο πιστή παραμένει στα εθνικά της δίκαια, τόσο σταθερά επιζητεί και επιδιώκει την ειρηνική επίλυση των διαφορών».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα υποδέχεται θετικά το πρώτο βήμα που έγινε από την Τουρκία προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης. «Μένει να φανεί αν πρόκειται για ειλικρινή κίνηση ή για διπλωματικό ελιγμό» συμπλήρωσε και επέμεινε πως «προσδοκούμε συνέπεια και συνέχεια από την Τουρκία».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα αναμένει τον άμεσο καθορισμό ημερομηνίας για διερευνητικές επαφές, με μόνο αντικείμενο τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών. Χαρακτήρισε εξάλλου ευπρόσδεκτα μέτρα η 24ωρη γραμμή επικοινωνίας σε στρατιωτικό επίπεδο και τον μηχανισμό αποτροπής. Όπως είπε, πρόκειται για μέτρα τεχνικά που ακολούθησαν μια κρίση, αλλά δεν την απέτρεψαν.
Είχε προηγηθεί η κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Στόλτενμπεργκ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και διευρυμένη σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!