Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: LIVE: Οι ανακοινώσεις Σταϊκούρα για τις νέες αντικειμενικές αξίες
[Ελεύθερος Τύπος]: LIVE: Οι ανακοινώσεις Σταϊκούρα για τις νέες αντικειμενικές αξίες

[Ελεύθερος Τύπος]: LIVE: Οι ανακοινώσεις Σταϊκούρα για τις νέες αντικειμενικές αξίες

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος ανακοινώνουν τη μεταρρύθμιση των αντικειμενικών αξιών, την επικαιροποίηση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων και τον νέο ΕΝΦΙΑ.

Δείτε live τις ανακοινώσεις:

Τι θα ισχύσει

Οπως προκύπτει από στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα ο «Ε.Τ.»:

1 Οι νέες τιμές που ανακοινώνει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών είναι αυξημένες κατά 10% έως και 56% σε περιοχές μεγάλων δήμων της Αττικής όπου ήδη ισχύει το σύστημα των αντικειμενικών τιμών ζώνης. Στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπου καταγράφεται σημαντική άνοδος της ζήτησης κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών λόγω του Airbnb, οι αυξήσεις ανέρχονται σε 8%-40%. Στα βόρεια προάστια οι αυξήσεις κινούνται κατά μέσο όρο στα επίπεδα του 10%-30%. Περίπου στα επίπεδα αυτά κινούνται και οι αυξήσεις στα νότια προάστια της Αττικής που έχουν ευνοηθεί από την αυξημένη ζήτηση κατοικιών τόσο από επενδυτές του εξωτερικού όσο και από το έργο του Ελληνικού, καθώς και στις συνοικίες των δυτικών προαστίων.

2 Σε περιοχές άλλων μεγάλων δήμων της Αττικής όπου από την 1η-1-2022 είτε θα γίνουν επεκτάσεις ήδη υφιστάμενων ζωνών του συστήματος του αντικειμενικού προσδιορισμού είτε θα δημιουργηθούν νέες ζώνες λόγω επέκτασης του συστήματος, οι νέες τιμές αφετηρίας που θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της φορολογητέας αξίας των ακινήτων είναι μειωμένες κατά 4% έως και 32%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!