Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Λίνα Μενδώνη: Απαντά για τη μετατροπή των μουσείων σε ΝΠΔΔ και καθησυχάζει τους εργαζομένους
[Ελεύθερος Τύπος]: Λίνα Μενδώνη: Απαντά για τη μετατροπή των μουσείων σε ΝΠΔΔ και καθησυχάζει τους εργαζομένους

[Ελεύθερος Τύπος]: Λίνα Μενδώνη: Απαντά για τη μετατροπή των μουσείων σε ΝΠΔΔ και καθησυχάζει τους εργαζομένους

«Οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, για το θέμα της μετατροπής πέντε εμβληματικών μουσείων της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, στο πρότυπο του Μουσείου της Ακρόπολης.

«Τα μουσεία μας έχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, χρειάζεται, όμως, μία συντονισμένη προσπάθεια δομικών αλλαγών, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν όχι υπό το ασφυκτικό διοικητικό και οικονομικό πλαίσιο του σκληρού κρατικού πυρήνα, στον οποίον σήμερα ανήκουν», σημείωσε η υπουργός στη Βουλή. Αφορμή για την τοποθέτησή της η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη.

Ο βουλευτής χαρακτηρίζει «αιφνιδιαστική» την απόφαση της κυβέρνησης, σημειώνει πως ελήφθη χωρίς «διαβούλευση» και επισημαίνει ότι «διακυβεύεται ο δημόσιος χαρακτήρας των μουσείων της χώρας».

Σύμφωνα με την κ. Μενδώνη, η απόφαση όχι μόνο δεν ελήφθη αιφνιδιαστικά αλλά αποτέλεσε -όπως είπε- «εξαρχής στρατηγικό στόχο του ΥΠΠΟΑ», τον οποίο έθεσε στην ομιλία της στη Βουλή στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Στην παρατήρηση του βουλευτή ότι «τα μουσεία τείνουν να λειτουργούν ως όργανα της κυβέρνησης, η οποία θα διορίζει τα Διοικητικά τους Συμβούλια», η υπουργός απάντησε ότι τα μουσεία θα διοικούνται από διοικητικό συμβούλιο, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του οποίου θα επιλέγονται από πενταμελή Επιτροπή Επιλογής Στελεχών του Δημοσίου που θα ορίζονται με απόφαση του προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), σύμφωνα με τη νομοθεσία

.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!