Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Λεμφοίδημα: όταν η επέμβαση στο μαστό προκαλεί «ακραίο» φούσκωμα στα άκρα
[Ελεύθερος Τύπος]: Λεμφοίδημα: όταν η επέμβαση στο μαστό προκαλεί «ακραίο» φούσκωμα στα άκρα

[Ελεύθερος Τύπος]: Λεμφοίδημα: όταν η επέμβαση στο μαστό προκαλεί «ακραίο» φούσκωμα στα άκρα

Πώς θα αντιμετωπίσετε το λεμφοίδημα, δηλαδή το χαρακτηριστικό πρήξιμο που εμφανίζεται – συνήθως στο χέρι – μετά από μαστεκτομή

Κάθε γυναίκα που υποβάλλεται σε θεραπευτική επέμβαση στον μαστό βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά μεταβολών, σωματικών και ψυχολογικών. Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές που πιθανόν να εμφανισθούν, είναι το «λεμφοίδημα», δηλαδή ένα χαρακτηριστικό φούσκωμα στους ιστούς κάτω από το δέρμα – συνηθέστερα στο χέρι- όταν η λέμφος δεν μπορεί να διοχετευθεί.

Αυτή η συσσώρευση λέμφου έχει τις εξής πιθανές συνέπειες:

  1. Ανάπτυξη μικροβίων
  2. Πρόσθετο βάρος του άκρου, που περιορίζει τη λειτουργικότητά του.
  3. Άσχημη αισθητική του άκρου, η οποία ενοχλεί τη γυναίκα που εμφανίζει αυτό το φούσκωμα στο χέρι της

Πρόληψη και θεραπεία λεμφοιδήματος

Αν και συνήθως δεν είναι δυνατό να προληφθεί η ζημιά στο λεμφικό σύστημα, είναι όμως δυνατό, να αντιμετωπισθεί το οίδημα από την αρχή και να αποφευχθεί ο κίνδυνος να μεγαλώσει. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σας όσο μικρό και να είναι το οίδημα, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπισθεί στα αρχικά στάδια.

Στην πρώτη φάση, η θεραπευτική προσέγγιση του λεμφοιδήματος περιλαμβάνει τη λεμφική παροχέτευση με τη χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, τη λεμφική μάλαξη καθώς και τη συμπιεστική περίδεση με ειδικούς ανελαστικούς επιδέσμους.

  • Βασικό τμήμα της θεραπείας αποτελούν οι ασκήσεις, τόσο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του άκρου όσο και για την παροχέτευση της λέμφου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!