Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Λατινική Αμερική: «Αγκάθι» το λαθρεμπόριο κάκτων
[Ελεύθερος Τύπος]: Λατινική Αμερική: «Αγκάθι» το λαθρεμπόριο κάκτων

[Ελεύθερος Τύπος]: Λατινική Αμερική: «Αγκάθι» το λαθρεμπόριο κάκτων

ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΤΖΟΥ

Λατινική Αμερική: Οι χομπίστες και οι συλλέκτες αναζητούν μανιωδώς κάκτους και παχύφυτα για το… σαλόνι τους και η ζήτηση πυροδοτεί ένα άνευ προηγουμένου λαθρεμπόριο των αγκαθωτών φυτών της άγριας φύσης. Οι παράνομοι διακινητές κάκτων «ξεγυμνώνουν» τις ερήμους της Λατινικής Αμερικής, εκμεταλλευόμενοι τις νέες τάσεις στα φυτά, την ώρα που το 30% των 1.500 ειδών κάκτων απειλείται με εξαφάνιση.

Οι κάκτοι συλλέγονται παράνομα από την άγρια φύση και στη συνέχεια πωλούνται σε καταστήματα στην Ιαπωνία, ενώ πωλητές τα διαφημίζουν στο e-bay, το Instagram, το Etsy και το Facebook. Ακόμη και οι διαδικτυακές διαφημίσεις περιλαμβάνουν προειδοποιήσεις ότι οι κάκτοι δεν συνοδεύονται από άδεια νόμιμου εμπορίου. Συχνά οι διακινητές, την ώρα που βρίσκονται στην έρημο, επικοινωνούν με τους αγοραστές μέσω βιντεοκλήσης για να διαλέξουν οι ίδιοι ποιο φυτό επιθυμούν. Συχνότερα, οι αγοραστές είναι συλλέκτες από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ευρώπη και την Ιαπωνία, ωστόσο προσφάτως ενδιαφέρονται στην Κίνα, την Κορέα και την Ταϊλάνδη.

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για τη μαύρη αγορά κάκτων, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το παράνομο εμπόριο έχει γιγαντωθεί. «Ηταν ζήτημα ήσσονος σημασίας πριν από 20 χρόνια, τώρα είναι μείζονος. Ολόκληροι πληθυσμοί ξεριζώνονται», σημειώνει στη New York Times, ο Τζεφ Πάβλαντ, πρόεδρος της Αμερικανικής Ενωσης Κάκτων και Παχύφυτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!