Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Λαφαζάνης κατά Τσίπρα: Ως κυβέρνηση έστελνες τα ΜΑΤ εναντίον όσων μάχονταν να σώσουν πρώτες κατοικίες
[Ελεύθερος Τύπος]: Λαφαζάνης κατά Τσίπρα: Ως κυβέρνηση έστελνες τα ΜΑΤ εναντίον όσων μάχονταν να σώσουν πρώτες κατοικίες

[Ελεύθερος Τύπος]: Λαφαζάνης κατά Τσίπρα: Ως κυβέρνηση έστελνες τα ΜΑΤ εναντίον όσων μάχονταν να σώσουν πρώτες κατοικίες

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Φύλλο και φτερό έκανε την – ούτως ή άλλως έωλη – επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά Σταϊκούρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθιστώντας έκθετο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Λαφαζάνης, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα που διεγράφη μαζί με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν αρνήθηκαν να ψηφίσουν το τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο, «βγάζει στη σέντρα» τον κ. Τσίπρα, εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του και τον κατηγορεί ευθέως για υποκρισία και λαϊκισμό, με αφορμή την απόφασή του να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με αφορμή τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

«Ως κυβέρνηση έστελνες, Αλέξη, χωρίς έλεος τα ΜΑΤ και το αμαρτωλό Τμήμα “Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” να χτυπούν αδίστακτα και να μαγνητοσκοπούν παράνομα τους πρώην συντρόφους σου που μάχονταν για να σώσουν πρώτες κατοικίες» γράφει ο κ. Λαφαζάνης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, συνεχίζει:

«Γιατί σε εμένα προσωπικά προχώρησες με δική σου εντολή και κάλυψη σε σειρά δικαστικών διώξεων, με τον μισό Ποινικό Κώδικα σε βάρος μου, για τη συμμετοχή μου σε αγώνες για την πρώτη κατοικία, δικαστικές διώξεις από τις οποίες ακόμα δεν έχω ξεμπλέξει, έχοντας καταστεί οιονεί κατηγορούμενος;».

«Σε σκοτεινά δώματα»

«Γιατί εσύ, επίσης, Αλέξη, μαζί με τον Σταύρο Κοντονή, που τώρα διέγραψες, μετέφερες τους πλειστηριασμούς από τα Ειρηνοδικεία, για να τους στεγανοποιήσεις από τους αγώνες και την κοινή θέα, στα σκοτεινά απροσπέλαστα δώματα των συμβολαιογραφείων για να διεξάγονται αδιαφανώς με ηλεκτρονικό τρόπο;

Καλές και άξιες είναι οι μομφές τώρα στον Χρήστο Σταϊκούρα, αν και αρχιτέκτονας του δημευτικού εκτρώματος είναι ο πρωθυπουργός, αλλά μήπως χρειάζεται, Αλέξη, να κάνεις επιτέλους πρώτα από όλα μία μομφή στον εαυτό σου για τα έργα σου και τους κακόφημους δρόμους που άνοιξες, για να πάρουν άλλοι στη συνέχεια τη σκυτάλη, να συνεχίσουν και να τους επιδεινώσουν;».

Πολιτικός διωγμός

Ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος δεν φείδεται κριτικής ούτε εναντίον της κυβέρνησης, είναι αλήθεια ότι βρίσκεται εδώ και χρόνια στα δικαστήρια για κινητοποιήσεις που έκανε με τη ΛΑΕ (το κόμμα που ίδρυσε μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλους διαγραμμένους) κατά των πλειστηριασμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!