Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τα κρουαζιερόπλοια βάζουν πλώρη για Ελλάδα
[Ελεύθερος Τύπος]: Τα κρουαζιερόπλοια βάζουν πλώρη για Ελλάδα

[Ελεύθερος Τύπος]: Τα κρουαζιερόπλοια βάζουν πλώρη για Ελλάδα

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Δυναμικά επανέρχεται στο προσκήνιο η ελληνική κρουαζιέρα, με ισχυρούς παίκτες του θαλάσσιου τουρισμού παγκοσμίως να ποντάρουν στα λιμάνια της χώρας και να τα επιλέγουν ως προορισμούς έναρξης των δρομολογίων τους (home port).

Μπορεί το 2020 η πτώση τόσο σε επίπεδο προσεγγίσεων όσο και σε επίπεδο αφίξεων να ξεπέρασε το 95% σε σχέση με το 2019, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ενωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), ωστόσο το 2021 προοιωνίζεται ανάκαμψη του κλάδου.

«Θετικά σημάδια»

Για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής κρουαζιέρας, καθώς και για τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται στο πλαίσιο της ασφαλούς επανεκκίνησης του τουρισμού μιλά στον «Ε.Τ.» της Κυριακής η κ. Μαρία Δεληγιάννη, γενική διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της Διεθνούς Ενωσης Εταιριών Κρουαζιέρας (CLIA). Οπως τονίζει: «Τα προγνωστικά μας για τη φετινή χρονιά στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα θετικά. Πιστεύω ότι είναι μια χρονιά πολλά υποσχόμενη και τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Ηδη γνωρίζουμε ότι πάνω από 20 εταιρίες κρουαζιέρας πρόκειται να πραγματοποιήσουν δρομολόγια φέτος στην Ελλάδα, το οποίο είναι ένα νούμερο πάρα πολύ εντυπωσιακό. Εχουμε 40 κρουαζιερόπλοια σε 45 ελληνικά λιμάνια φέτος, δηλαδή σε όλα τα ελληνικά λιμάνια θα δούμε φέτος κρουαζιέρα. Τα νούμερα είναι συντριπτικά», επισημαίνει η Μαρία Δεληγιάννη.

«Τα ελληνικά πρωτόκολλα είναι από τα πιο αυστηρά στην Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!