Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Θα χρειαστεί πολύς καιρός για να χτιστεί «ανοσία» στην οικονομία και στην κοινωνία – Ώρα για restart στην Υγεία
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Θα χρειαστεί πολύς καιρός  για να χτιστεί «ανοσία» στην οικονομία και στην κοινωνία – Ώρα για restart στην Υγεία

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Θα χρειαστεί πολύς καιρός για να χτιστεί «ανοσία» στην οικονομία και στην κοινωνία – Ώρα για restart στην Υγεία

Γράφει ο Θεόδουλος Παπαβασιλείου*

Οπως ήταν λογικό, ο κορονοϊός μονοπώλησε το ενδιαφέρον τη χρονιά που πέρασε και θα αποτελέσει, επίσης, προτεραιότητα για μεγάλο μέρος του 2021, μέχρι να εξασφαλιστεί η επιθυμητή ανοσία και να έρθει το τέλος της πανδημίας.

Οι συνέπειες της μεγάλης αυτής υγειονομικής κρίσης είναι τεράστιες και θα χρειαστεί να παλέψουμε με αυτές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να «χτιστεί η επιθυμητή ανοσία» και στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Οι μηχανές πρέπει να πάρουν μπρος και, παράλληλα με τους εμβολιασμούς, θα πρέπει να προχωρήσουν όλα τα σχέδια που «πάγωσε» ή ανέτρεψε η πανδημία.

Ο τομέας της Υγείας θα είναι δικαιωματικά στο επίκεντρο των προσπαθειών αυτών, καθώς η σημασία του έγινε ξεκάθαρη σε όλους και η αμέλεια που επέδειξαν οι κυβερνήσεις του παρελθόντος έφτασε στο όριο να αναδειχθεί εγκληματική.

Το restart στον τομέα της Υγείας θα πρέπει να είναι εντατικό και στοχευμένο. Το νέο ΕΣΥ για το οποίο δεσμεύτηκε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να πάρει σάρκα και οστά και να αποκτήσουμε ως χώρα ένα σύστημα που να μας κάνει υπερήφανους και, κυρίως, να μας εμπνέει ασφάλεια.

Οι προσλήψεις προσωπικού θα πρέπει να συνεχιστούν γιατί τα κενά παραμένουν μεγάλα και οι συνταξιοδοτήσεις του υγειονομικού προσωπικού επιδεινώνουν την κατάσταση.

Οι προαναγγελθείσες κτιριακές αναβαθμίσεις των νοσοκομείων πρέπει να προχωρήσουν, όπως και η ψηφιακή μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, που θα κάνουν το σύστημα υγείας πιο σύγχρονο και ανθρώπινο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!