Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Στο ΦΕΚ τα νέα μέτρα – Τι προβλέπεται για κάθε περίπτωση
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Στο ΦΕΚ τα νέα μέτρα – Τι προβλέπεται για κάθε περίπτωση

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Στο ΦΕΚ τα νέα μέτρα – Τι προβλέπεται για κάθε περίπτωση

Δημοσιεύθηκαν σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα νέα μέτρα προστασίας για το δεύτερο κύμα πανδημίας που μεταξύ άλλων προβλέπουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, ανεξάρτητα από το επιδημιολογικό επίπεδο κάθε περιοχής.

Επίσης ανεξάρτητα από το επιδημιολογικό επίπεδο, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις, από εργαζομένους και κοινό, καθώς και την υποχρέωση τηλεργασίας τουλάχιστον του 20% των εργαζομένων.

Δείτε εδώ το Φ.Ε.Κ. με τα νέα μέτρα προστασίας

Ανοιχτό το λιανεμπόριο

Την ίδια ώρα, άρση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου πραγματοποίησε η κυβέρνηση για το επίπεδο 4, ή κόκκινο, καθώς διαπιστώθηκε ότι η διασπορά της Covid-19 σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου είναι απειροελάχιστη ή μηδαμινή. Την ανακοίνωση ότι θα μένουν και στις κόκκινες περιοχές ανοιχτά τα καταστήματα λιανεμπορίου έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεδιάσκεψη που είχε χθες με 114 δημάρχους από όλη τη χώρα.

Εκτός των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν αλλά και όσων ισχύουν ήδη για κάθε περιοχή, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι δοξολογίες καθώς και η κατάθεση στεφάνων εν όψει της 26ης αλλά και της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν κάτω από αυστηρά μέτρα.

Η Εκκλησία

«Οι στιγμές για την πατρίδα μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοιού απειλεί την υγεία και τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!