Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορονοϊός: Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα – Έκκληση Μητσοτάκη για εμβολιασμούς, τα στοιχεία για τα ενεργά κρούσματα
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορονοϊός: Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα – Έκκληση Μητσοτάκη για εμβολιασμούς, τα στοιχεία για τα ενεργά κρούσματα

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορονοϊός: Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα – Έκκληση Μητσοτάκη για εμβολιασμούς, τα στοιχεία για τα ενεργά κρούσματα

Μετάλλαξη: Έκτακτη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με Περιφερειάρχες και Δημάρχους για την πορεία των εμβολιασμών πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη για αύξηση των εμβολιασμών, καθώς όπως είπε είναι ζήτημα χρόνου να επικρατήσει η μετάλλαξη «Δέλτα». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν 75%, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από την κοσμοσυρροή στην εστίαση και στην ψυχαγωγία.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του σημείωσε:

Εισερχόμαστε, πλέον, στην επόμενη φάση της εμβολιαστικής μας εκστρατείας και σε αυτό το σημείο πιστεύω ότι η εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, της Κοινωνίας των Πολιτών, του επιχειρηματικού κόσμου, είναι εξαιρετικά σημαντική.

Όπως θα παρουσιάσει και στη συνέχεια πιο αναλυτικά ο Μάριος Θεμιστοκλέους το 56% των ενηλίκων έχει πια κάνει μία δόση, ενώ σχεδόν το 47% είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Σε απόλυτα νούμερα 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας, καλώς εχόντων των πραγμάτων, σήμερα θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση.

Έχουμε πετύχει σημαντική πρόοδο, όμως πρέπει να επιστρατεύσουμε κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας έτσι ώστε το επόμενο δίμηνο του καλοκαιριού να πείσουμε κάθε πολίτη που πιθανόν να έχει δεύτερες σκέψεις, που πιθανόν να έχει φοβίες, να κάνει το εμβόλιο ώστε τελικά, όταν θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, να έχουμε φτάσει στο επιθυμητό 70% με 75% ανοσίας του πληθυσμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!