Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Σήμερα ο Μητσοτάκης ανακοινώνει το νέου τύπου lockdown – Ποια είναι τα μέτρα
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Σήμερα ο Μητσοτάκης ανακοινώνει το νέου τύπου lockdown – Ποια είναι τα μέτρα

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Σήμερα ο Μητσοτάκης ανακοινώνει το νέου τύπου lockdown – Ποια είναι τα μέτρα

Μαρία-Νίκη Γεωργαντά

Τείχος κατά της Covid-19 που ήδη κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα μέσα στην ελληνική κοινότητα «υψώνει» η κυβέρνηση με επιπλέον περιορισμούς, εκτός από όσους ισχύουν ήδη για τις τέσσερις ζώνες επιδημιολογικού κινδύνου, που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από τον πρωθυπουργό.

Η διατήρηση… αλώβητων όσων περιοχών έχουν σήμερα χαμηλή ή μέτρια διασπορά του κορονοϊού, καθώς και η ανακοπή των αλυσίδων μετάδοσης που συνδέονται με τη διασκέδαση είναι οι βασικές προτεραιότητες πριν από ένα γενικευμένο lockdown, που δεν μοιάζει πολύ μακρινό, με βάση την «τροχιά» που έχει μπει τις τελευταίες ημέρες η επιδημία στη χώρα μας. Υπό αυτά τα δεδομένα, μετά από μαραθώνιες συσκέψεις, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγείται δύο οριζόντια για όλη τη χώρα μέτρα και μια σειρά επιπλέον παρεμβάσεων για τις «πορτοκαλί» περιοχές. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα από την κυβέρνηση.

Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας από όλους και παντού, και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτιμάται ότι θα προστατεύσει περιοχές «πράσινες» και «κίτρινες» προκειμένου να μην… κυλήσουν στο πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα του Υγειονομικού Χάρτη. Η αρχική συζήτηση των επιστημόνων της αρμόδιας Επιτροπής για τον κορονοϊό αφορούσε στην καθολική χρήση της μάσκας και στις «κίτρινες» περιοχές. Αυτό άλλωστε είχε προαναγγείλει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση της περασμένης Τρίτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!