Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Το σχέδιο προστασίας των ηλικιωμένων στις δομές
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Το σχέδιο προστασίας των ηλικιωμένων στις δομές

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Το σχέδιο προστασίας των ηλικιωμένων στις δομές

ΜΑΡΙΑ – ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Αγώνα δρόμου προκειμένου να μείνουν όσο γίνεται… αλώβητες από τον κορονοϊό οι δομές φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων πραγματοποιούν οι αρχές.

Το πρώτο «δείγμα» των τραγικών συνεπειών που μπορεί να έχει η «εισβολή» του ιού σε αυτούς τους χώρους είναι η περίπτωση του οίκου ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Από τον Αύγουστο που η διασπορά του Covid-19 στην κοινότητα είναι εκτεταμένη, συρροές κρουσμάτων σε τέτοιες δομές αυξήθηκαν, όταν κατά την πρώτη φάση της πανδημίας έμεναν ανέγγιχτες.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η θνητότητα του κορονοϊού είναι εξαιρετικά μεγάλη στους ηλικιωμένους. Δεν έχει η γρίπη τόσο μεγάλα ποσοστά, ευτυχώς. Ο ιός δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος από τους ηλικιωμένους. Φαίνεται να έχει πολύ μεγαλύτερη τοξικότητα», εξηγεί στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον Covid-19, Νίκος Σύψας.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ δείχνουν ακριβώς αυτή τη βαριά επίπτωση στην τρίτη ηλικία. Οι νεότεροι κολλάνε τον ιό, οι ηλικιωμένοι χάνουν τη ζωή τους. Με βάση τα στοιχεία μέχρι την περασμένη Πέμπτη, ο μέσος όρος ηλικίας των περιστατικών κορονοϊού στην Ελλάδα είναι τα 39 έτη, των θανάτων, όμως, η διάμεση ηλικία είναι τα 78 χρόνια. Μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου από το σύνολο των 278 ασθενών που έχουν χάσει τη ζωή τους, το 80,6% (224 ασθενείς) είναι από 65 ετών και πάνω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!