Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορονοϊός: Ποια θα είναι τα προνόμια στους εμβολιασμένους – Πού θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση, πότε πετούν τις μάσκες
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορονοϊός: Ποια θα είναι τα προνόμια στους εμβολιασμένους – Πού θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση, πότε πετούν τις μάσκες

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορονοϊός: Ποια θα είναι τα προνόμια στους εμβολιασμένους – Πού θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση, πότε πετούν τις μάσκες

Κορονοϊός: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα προνόμια σε εμβολιασμένους.

Τη συζήτηση για COVID free εστιατόρια και μπαρ από το φθινόπωρο άνοιξε χθες Τρίτη (8/6/2021) από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, oρατό φαντάζει το ενδεχόμενο από το φθινόπωρο και μετά αν κάποιος είναι ανεμβολίαστος και επιχειρήσει να μπει παράδειγμα σε ένα εστιατόριο να μην καταφέρετε να γευματίσει αλλά να φάει… πόρτα.

Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί σταδιακά θα απολαμβάνουν μεγαλύτερες ελευθερίες στις… εξόδους τους, κάτι που αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό δέλεαρ για τις νεότερες κυρίως ηλικίες. Να σημειωθεί πως για το θέμα-και αφού κλειδώσουν οι οριστικές αποφάσεις- αναμένεται να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση.

Η λίστα με τα προνόμια που εξετάζονται

Τα προνόμια, που είναι υπό εξέταση, θα σχετίζονται κυρίως με την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα σε εστιατόρια, σε μπαρ, σε θεατρικές παραστάσεις, σε μουσικές σκηνές, σε χώρους αθλητικών δραστηριοτήτων κ.α. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρχει ελαστικοποίηση και σε άλλους περιορισμούς που υπάρχουν (π.χ. αριθμός ατόμων ανά τραπέζι).

Τη συζήτηση για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους άνοιξε και επισήμως χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει, παραδείγματος χάρη, σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει, ότι δέχεται στο μαγαζί του μόνο εμβολιασμένους συμπολίτες μας» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!