Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Πακέτο με αντίμετρα από τον Μητσοτάκη – Στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Πακέτο με αντίμετρα από τον Μητσοτάκη – Στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Πακέτο με αντίμετρα από τον Μητσοτάκη – Στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Κορωνοϊός : Νέο πακέτο μέτρων για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και να εξειδικεύσει αμέσως μετά το υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ομπρέλα των μέτρων στήριξης ανοίγει περισσότερο καθώς προβλέπεται αύξηση του ειδικού μηνιαίου επιδόματος των 534 ευρώ , επέκταση της αναστολής πληρωμής για φόρους και εισφορές και της υποχρεωτικής μείωσης ενοικίων κατά 40% και ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής .

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τα νέα μέτρα θα είναι βελτιωμένα και διευρυμένα σε σχέση με εκείνα του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Ειδικότερα:

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που θα κλείσουν με κρατική εντολή, ή βρίσκονται σε περιοχές που πλήττονται από την υγειονομική κρίση ακόμα και αν είναι στο «επίπεδο 3» θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ μηνιαίως. Ειδικά για την εστίαση που «κατεβάζει ρολά» το ποσό θα αυξηθεί

Οι αναστολές για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων θα διευρυνθούν και σε άλλες οφειλές πέραν του ΦΠΑ με εξαίρεση τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο εισοδήματος.

Η υποχρεωτική μείωση του ενοικίου κατά 40% θα επεκταθεί χρονικά και θα ισχύσει όχι μόνο για τις «κόκκινες» αλλά και για τις «πορτοκαλί» περιοχές που μπαίνουν σε στοχευμένα lockdown.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!