Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Παγκόσμιο κύμα εμβολιασμών σε συνθήκες κοινωνικής ανισότητας
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Παγκόσμιο κύμα εμβολιασμών σε συνθήκες κοινωνικής ανισότητας

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Παγκόσμιο κύμα εμβολιασμών σε συνθήκες κοινωνικής ανισότητας

Έχουν χορηγηθεί πλέον πάνω από 200 εκατομμύρια δόσεις σε όλο τον κόσμο: για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του νέου κορονοϊού, οι κυβερνήσεις βασίζονται περισσότερο παρά ποτέ στον εμβολιασμό, ο οποίος επιταχύνεται, αποκαλύπτοντας ωστόσο τις ανισότητες μεταξύ πλουσίων και φτωχών χωρών.

Δεν χρειάστηκαν παρά λιγότερες από τρεις εβδομάδες, από τη 2η Φεβρουαρίου, για να διπλασιαστεί ο αριθμός των δόσεων που έχουν χορηγηθεί: ως χθες το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), είχαν γίνει τουλάχιστον 201.042.149 ενέσεις σε 107 χώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Ο αριθμός αυτός είναι σίγουρα υποτιμημένος: δύο μεγάλες χώρες, η Κίνα και η Ρωσία, δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα νεότερα δεδομένα τις τελευταίες περίπου δέκα ημέρες.

Αποκαλύπτει όμως την υπερεκπροσώπηση των πλουσίων χωρών: περίπου το 45% των ενέσεων έχει γίνει στις χώρες της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών του κόσμου, μολονότι δεν αντιπροσωπεύουν παρά το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Οι ηγέτες της G7 δεσμεύθηκαν την Παρασκευή να μοιραστούν μέρος των εμβολίων με τις φτωχές χώρες.

Ανακοίνωσαν ακόμη ότι θα υπερδιπλασιάσουν τη χρηματοδότηση που προσφέρουν για τον παγκόσμιο εμβολιασμό, στα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως στο πρόγραμμα COVAX, του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!