Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ο κορωνοϊός «παγώνει» μέχρι τον Μάρτιο τον βασικό μισθό
[Ελεύθερος Τύπος]: Ο κορωνοϊός «παγώνει» μέχρι τον Μάρτιο τον βασικό μισθό

[Ελεύθερος Τύπος]: Ο κορωνοϊός «παγώνει» μέχρι τον Μάρτιο τον βασικό μισθό

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ

Αναβολή για τον Μάρτιο του 2021 λόγω κορονοϊού παίρνει η απόφαση για τον καθορισμό του νέου κατώτατου μισθού, ο οποίος θα μείνει ως τότε παγωμένος στα 650 ευρώ.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε καθορισμό του νέου κατώτατου μισθού στα μέσα Ιανουαρίου του 2021 και τώρα, με διάταξη που περιλαμβάνει το μίνι εργασιακό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή, η διαδικασία και η απόφαση για το ύψος του μισθού του 2021 πηγαίνουν για μέσα Μαρτίου.

Πριν από τον κορονοϊό, και με την οικονομία σε θετικό έδαφος, οι εκτιμήσεις ήταν για αύξηση διπλάσια της αύξησης του ΑΕΠ. Με την καθίζηση της οικονομίας για το 2020 η αύξηση του μισθού για το 2021 θα εξαρτηθεί από το πόσο ισχυρή και σταθερή θα είναι η εκτιμώμενη ανάπτυξη, για την οποία κάνουν όλοι λόγο ότι θα έρθει με την υποχώρηση της πανδημίας.

Στο μίνι εργασιακό νομοσχέδιο που είχε δημοσιεύει ο «Ε.Τ.» με τις βασικές του διατάξεις την περασμένη Τετάρτη (2 Σεπτεμβρίου) έγιναν μικροβελτιώσεις στην υπερωριακή απασχόληση που θα αναπληρώσει τις ώρες απουσίας λόγω προληπτικής καραντίνας. Η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι από την 1η Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι που θα μένουν σε προληπτική καραντίνα και αυτοπεριορισμό για 7 ή 14 μέρες λόγω κορονοϊού θα παρέχουν υπερωριακή εργασία μίας (1) ώρας την ημέρα χωρίς αμοιβή αντί 3 απλήρωτων ωρών ημερησίως που έλεγε το αρχικό σχέδιο, υποχρεωτικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!