Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός – Νέο πλήγμα στον τουρισμό: Στην «κόκκινη» λίστα της Βρετανίας όλη η Ελλάδα
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός – Νέο πλήγμα στον τουρισμό: Στην «κόκκινη» λίστα της Βρετανίας όλη η Ελλάδα

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός – Νέο πλήγμα στον τουρισμό: Στην «κόκκινη» λίστα της Βρετανίας όλη η Ελλάδα

Η Ελλάδα, μαζί με την Ιταλία και τη Σουηδία, αναμένεται να μπει στη λεγόμενη «κόκκινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Βρετανία, κάτι που σημαίνει ότι όσοι ταξιδεύουν από τις χώρες αυτές στη Βρετανία είναι υποχρεωμένοι να περάσουν 14 ημέρες σε καραντίνα.

Αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση αυτή, θα πρόκειται για νέο πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό, που ήλπιζε στους έστω λίγους Βρετανούς που σχεδιάζουν να έρθουν στη χώρα μας για το διάστημα της διακοπής των μαθημάτων σε σχολεία και πανεπιστήμια στη Βρετανία επί μια εβδομάδα, όπως κάθε φθινόπωρο.

Ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph, είναι πιθανό σύντομα το διάστημα καραντίνας που επιβάλλουν οι βρετανικές αρχές να περικοπεί στις οκτώ ημέρες κατόπιν αρνητικού τεστ, ενόψει και των διακοπών των Χριστουγέννων.

Σημειώνεται ότι μόνο ορισμένες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται προς το παρόν στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας.

Η Ελλάδα πέρασε τις τελευταίες ημέρες το βρετανικό όριο επιβολής καραντίνας των 20 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα, φτάνοντας τα 22,3. Η Ιταλία έφτασε τα 25,6 και η Σουηδία, με την ιδιότυπη αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τα 31,7 ανά 100.000 κατοίκους.

Το Λονδίνο προβλέπεται να ανακοινώσει τη σχετική απόφαση το βράδυ της Πέμπτης.

Πηγή: Daily Mail

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!