Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Η μεγάλη διασπορά πιέζει τα νοσοκομεία της Αττικής
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Η μεγάλη διασπορά πιέζει τα νοσοκομεία της Αττικής

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Η μεγάλη διασπορά πιέζει τα νοσοκομεία της Αττικής

ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Η πίεση των νοσοκομείων αναφοράς για την Covid-19 στην Αττική δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ανάγκη λήψης νέων αυστηρών μέτρων προκειμένου να αναχαιτιστεί η έντονη διασπορά.

Η διατήρηση του Συστήματος Υγείας σε λειτουργικό επίπεδο προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο τους ασθενείς με κορωνοϊό όσο και όσους θα εμφανίσουν επιπλοκές από την εποχική γρίπη σε λίγο καιρό, αποτελεί σημαντική παράμετρο την οποία συνυπολογίζουν οι ειδικοί στις αποφάσεις που εισηγούνται.

Το μεγαλύτερο «βάρος» σηκώνει το νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία» το οποίο και κατά την πρώτη φάση της επιδημίας στην Ελλάδα νοσήλευε την πλειονότητα των ασθενών και είχε μάλιστα οριστεί εξ ολοκλήρου ως νοσοκομείο covid χωρίς να δέχεται άλλα περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον νοσηλεύει περισσότερους από 100 ασθενείς με Covid-19 τόσο σε απλές κλίνες όσο και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο «Ευαγγελισμός» είναι το δεύτερο κατά σειρά νοσοκομείο της Αττικής με τους περισσότερους ασθενείς κορωνοϊού. Παράλληλα, έχουν ενεργοποιηθεί νοσηλευτικά ιδρύματα που έχουν οριστεί ως μονάδες covid όπως είναι η «Παμμακάριστος» και το «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια.

Τα δύο αυτά νοσοκομεία, όπως και το «Θριάσιο» και το «Αττικό» καταγράφουν δεκάδες εισαγωγές ασθενών. Μικρότερη πίεση δέχονται και άλλα νοσοκομεία της Αττικής όπως είναι το «Ελπίς», το «Ιπποκράτειο», ο Ερυθρός Σταυρός.

Το προσωπικό των νοσοκομείων εκτός από τη φροντίδα των ασθενών έχει και να αντιμετωπίσει και ενδονοσοκομειακές συρροές, καθώς πολλοί υγειονομικοί έχουν κολλήσει τον ιό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!