Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός – lockdown: Προτίμησαν τα αυτοκίνητα από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός – lockdown: Προτίμησαν τα αυτοκίνητα από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός – lockdown: Προτίμησαν τα αυτοκίνητα από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μαρίνα Ξυπνητού

Στο μισό έπεσαν οι μετακινήσεις των πολιτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την πρώτη εργάσιμη μέρα της δεύτερης καραντίνας (Δευτέρα 9 Νοεμβρίου), κάτι που δικαιολογεί την αυξημένη κίνηση στους δρόμους, καθώς φαίνεται ότι αρκετοί προτίμησαν να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους.

Πάντως, σε σχέση με την αντίστοιχη πρώτη ημέρα του lockdown του Μαρτίου, όταν δεν «κινούνταν» τίποτα, οι μετακινήσεις με τα ΜΜΜ ήταν αυξημένες, σχεδόν τριπλάσιες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Ελεύθερος Τύπος, προχθές Δευτέρα οι επιβάτες που επικύρωσαν εισιτήριο σε λεωφορεία και τρόλεϊ ήταν 125.000, και σε τρένο, μετρό και τραμ410.000.

Οχτώ μήνες πριν, και συγκεκριμένα στις 23/3, όταν ξεκινήσαν για τη χώρα τα μέτρα περιορισμού, είχαν πραγματοποιηθεί 50.000 επικυρώσεις στην Ο.ΣΥ. και 150.000 στη ΣΤΑ.ΣΥ.

Την προηγούμενη βδομάδα, 5 Νοεμβρίου, στις γραμμές 1, 2, 3 και στο τραμ επικυρώθηκαν 875.000 κόμιστρα ενώ σε λεωφορεία και τρόλεϊ 230.000.

Οπως εξηγούν πηγές στον «Ε.Τ.», είναι αναμενόμενο να είναι περισσότερες οι επικυρώσεις σε αυτό το lockdown, δεδομένου ότι αυτή τη φορά υπάρχουν μαθητές που πηγαίνουν σχολείο και έχουν μπει σε αναστολή εργασίας λιγότερες επιχειρήσεις.

Πάντως, οι μειωμένες μετακινήσεις στα ΜΜΜ που καταγράφηκαν «δικαιολογούν» την εικόνα στους δρόμους της Αττικής, που είχαν αύξηση κατά 35% σε σχέση με την πρώτη φάση της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!