Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός – Κοζάνη: Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για την καθυστερημένη κοινοποίηση κρουσμάτων
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός – Κοζάνη: Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για την καθυστερημένη κοινοποίηση κρουσμάτων

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός – Κοζάνη: Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για την καθυστερημένη κοινοποίηση κρουσμάτων

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα για τις «αρρυθμίες» στην έγκαιρη καταγραφή και κοινοποίηση των κρουσμάτων κορονοϊού από το «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Οι τοπικοί φορείς είναι αναστατωμένοι από την αποκάλυψη της ετεροχρονισμένης καταγραφής κρουσμάτων και ζητούν την επιβολή ποινών και την άρση των περιοριστικών μέτρων, τα οποία βρίσκονται σε ισχύ σχεδόν τρεις μήνες! Πλέον, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αναζήτηση του υπεύθυνου.

Oπως έγινε γνωστό, 40 από τα συνολικά 53 κρούσματα που ανακοινώθηκαν προχθές για την περιοχή της Κοζάνης αφορούσαν τεστ του… περασμένου Νοεμβρίου, ενώ και χθες τα 22 κρούσματα ήταν με… αστερίσκο στη σχετική λίστα του ΕΟΔΥ με την υποσημείωση: «Περιλαμβάνονται κρούσματα προηγούμενου χρονικού διαστήματος λόγω καθυστερημένης δήλωσης στο Μητρώο Covid-19»! Σύμφωνα με πληροφορίες, 31 κρούσματα που ήταν από τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου κατεγράφησαν στις 12/1, εννέα ετεροχρονισμένα κρούσματα από την ίδια περίοδο του Νοεμβρίου κατεγράφησαν στις 11/1, ενώ άλλα εννέα ετεροχρονισμένα κρούσματα επίσης από το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου κατεγράφησαν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο!

«Με διαβεβαίωσαν από την Αθήνα πως τα ετεροχρονισμένα κρούσματα δεν επηρέασαν τη λήψη αποφάσεων για τα μέτρα στην περιοχή μας», ανέφερε χθες το απόγευμα ο κ. Κασαπίδης. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου οι τοπικοί φορείς εξέφρασαν φόβους ότι η προβληματική καταγραφή των κρουσμάτων από το «Μποδοσάκειο» μπορεί να συνέβαλε στην περαιτέρω διασπορά του ιού, καθώς εν αγνοία τους τα κρούσματα ενδεχομένως να αποτελούσαν εστίες μετάδοσης και αναμετάδοσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!