Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: «Κλειδί» το self test για άνοιγμα της οικονομίας – Κατά 10% μεγαλύτερη πίεση στις ΜΕΘ
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: «Κλειδί» το self test για άνοιγμα της οικονομίας – Κατά 10% μεγαλύτερη πίεση στις ΜΕΘ

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: «Κλειδί» το self test για άνοιγμα της οικονομίας – Κατά 10% μεγαλύτερη πίεση στις ΜΕΘ

Παρά την εξισορρόπηση κρουσμάτων και εισαγωγών, η πίεση στο ΕΣΥ δεν επιτρέπει άρση των περιορισμών και οποιαδήποτε συζήτηση για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου μετατίθεται για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Η χρήση των ατομικών τεστ (self tests) για την ανίχνευση της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα αναμένεται να αποτελέσει βασικό εργαλείο για το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Στις αρχές Απριλίου ξεκινά η μαζική διενέργεια ατομικών τεστ στον πληθυσμό, με κύριο στόχο την εύρεση των ασυμπτωματικών φορέων του ιού, που είναι ένας στους τρεις, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα.

Τα τεστ στην αρχή, μέχρι να ομαλοποιηθεί η διαδικασία και να μην υπάρξει ταλαιπωρία των ηλικιωμένων, θα γίνονται κατά προτεραιότητα σε άτομα ηλικίας έως 67 ετών, που είναι ενεργά στην εργασία.

«Κάνοντας τεστ μία φορά την εβδομάδα, θα μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε με ασφάλεια τις δραστηριότητες» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας,Βασίλης Κοντοζαμάνης .

Η διάθεση των τεστ θα γίνεται από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ. Θα είναι απλά στη χρήση και ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει μόνος τη δειγματοληψία από τη μύτη ή το σάλιο.

«Ένα στα 20 άτομα που θα κάνει το τεστ, θα βγει θετικό» είπε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα για να εξετάσει τα δεδομένα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, όπως σχολεία και λιανεμπόριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!