Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Ο κίνδυνος των αντισηπτικών τζελ για τα παιδιά και πώς αντιμετωπίζεται
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Ο κίνδυνος των αντισηπτικών τζελ για τα παιδιά και πώς αντιμετωπίζεται

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Ο κίνδυνος των αντισηπτικών τζελ για τα παιδιά και πώς αντιμετωπίζεται

Η υγιεινή των χεριών έχει έρθει στο προσκήνιο περισσότερο από ποτέ, και καθώς το κλασικό ντουέτο «νερό και σαπούνι» δεν είναι πάντα διαθέσιμο, τα αλκοολούχα αντισηπτικά αποδεικνύονται η πιο προφανής εναλλακτική.

Τον τελευταίο χρόνο, τα αντισηπτικά σε μορφή τζελ ξεπηδούν παντού, από τα σχολεία και τα νοσοκομεία έως τα εμπορικά κέντρα και τα γραφεία.

Παρά το γεγονός ότι μας σώζουν σε πολλές στιγμές της καθημερινότητας που η ανάγκη για απολύμανση των χεριών μας είναι επιτακτική, τα αντισηπτικά ενέχουν έναν κίνδυνο που δεν είχαμε προβλέψει, και αφορά κυρίως τα παιδιά.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στη Γαλλία, τα παιδιά κινδυνεύουν πλέον περισσότερο από ποτέ από την έκθεση σε επικίνδυνα χημικά που προκαλούν ερεθισμούς στα μάτια, και αυτό λόγω των αντισηπτικών.

Ενώ το 2019 μόλις το 1,3% των περιστατικών οφειλόταν στα αντισηπτικά, το 2020 το ποσοστό ανήλθε στο 9,9%.

Από την 1η Απριλίου έως τις 24 Αυγούστου, οι περιπτώσεις παιδιών στη Γαλλία που εισήχθησαν στο νοσοκομείο λόγω της μόλυνσης των ματιών τους με χημικά επταπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2019, με δύο περιπτώσεις να χρειάζονται οφθαλμολογική επέμβαση, καθώς τα χημικά είχαν εισέλθει ως τον κερατοειδή χιτώνα του ματιού.

Τα αντισηπτικά μπορούν να αποβούν τόσο καταστρεπτικά για τα μάτια, καθώς πολλά από αυτά περιέχουν αιθανόλη, η οποία διαλύει τα κύτταρα του κερατοειδούς χιτώνα.

Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν παιδιά κάτω των 4 ετών, πράγμα που είναι λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα περισσότερα αντισηπτικά στους δημόσιους χώρους τοποθετούνται σε ύψος περίπου 1 μέτρου- στο ύψος της μέσης δηλαδή, για έναν ενήλικα, και των ματιών, για το μέσο παιδί αυτής της ηλικίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!