Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Ήπια χαλάρωση των μέτρων σε ευρωπαϊκές χώρες λόγω της έντονης κόπωσης των πολιτών
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Ήπια χαλάρωση των μέτρων σε ευρωπαϊκές χώρες λόγω της έντονης κόπωσης των πολιτών

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Ήπια χαλάρωση των μέτρων σε ευρωπαϊκές χώρες λόγω της έντονης κόπωσης των πολιτών

ΑΛΙΚΗ ΚΟΤΖΙΑ

Οι αυστηροί περιορισμοί αίρονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που παραμένουν πάντως σε επιφυλακή για την επιβολή νέων μέτρων.

Την Αυστρία, που προχώρησε σε μερική άρση των μέτρων καραντίνας -για «ψυχολογικούς λόγους»- ακολούθησαν η Σλοβενία, η Ρουμανία κ.ά. Σε άλλες χώρες -Δανία Ολλανδία- διευρύνεται το κίνημα αντίδρασης κατά των περιορισμών, ενώ στη Γερμανία διαπιστώνεται κάμψη στην κοινωνική αποδοχή των αυστηρών μέτρων λοκντάουν.

Εν τω μεταξύ, το σφοδρότατο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη Βόρεια Ευρώπη εμπόδισε τη διεξαγωγή των εμβολιασμών σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Στη Γερμανία, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ θα έχει αύριο διάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 ομοσπονδιακών κρατιδίων για να αποφασιστεί η διαχείριση της πανδημίας το επόμενο διάστημα μέχρι την άνοιξη.

Από τον Δεκέμβριο ισχύει το «μερικό lockdown» στα γερμανικά κρατίδια. Παρά τη μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, η επιστημονική ομάδα που συμβουλεύει την κυβέρνηση δεν είναι ευχαριστημένη με την παρούσα κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, ενώ ανησυχεί για την εξάπλωση των μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού, την ώρα που συζητείται η επαναλειτουργία των σχολείων.

Η αποδοχή των περιοριστικών μέτρων, εν τω μεταξύ, μειώνεται. Από το 65% των πολιτών που στήριζαν τα αυστηρά μέτρα τον Ιανουάριο, τώρα μόνο το 37% τάσσεται υπέρ της παράτασης του λοκντάουν.

Τη ίδια ώρα, το κρατίδιο της Βαυαρίας εξετάζει το κλείσιμο των συνόρων με την Αυστρία στη περιοχή του Τιρόλου, λόγω της χαλάρωσης των μέτρων που ανήγγειλε ο Αυστριακός καγκελάριος, Σ. Κουρτς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!