Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Οι γκρίζες ζώνες στην ευρωπαϊκή στρατηγική εμβολιασμού – Το plan B για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος
[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Οι γκρίζες ζώνες στην ευρωπαϊκή στρατηγική εμβολιασμού – Το plan B για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος

[Ελεύθερος Τύπος]: Κορωνοϊός: Οι γκρίζες ζώνες στην ευρωπαϊκή στρατηγική εμβολιασμού – Το plan B για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος

ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΤΖΟΥ

Με την ταχύτητα στο… ρελαντί προχωρούν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Ευρώπη, εν μέσω της παράτασης των περιοριστικών μέτρων σε πολλές χώρες.

Οι παραγγελίες σκευασμάτων από την Ε.Ε. πληθαίνουν, όμως ο ρυθμός εμβολιασμών στην Ευρώπη παραμένει αργός, αποδεικνύοντας πως η μάχη κατά της πανδημίας θα πρέπει να δοθεί στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των εμβολιασμών κατά της Covid-19 με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., μόλις 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί από τους συνολικά 450 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε χθες πως συνήψε συμφωνία για τη διανομή ακόμη 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNtech, διπλάσιες από την αρχική παραγγελία. Συνολικά, η Ε.Ε. έχει εξασφαλίσει περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια δόσεις έπειτα από συμφωνίες με διάφορες φαρμακοβιομηχανίες και εργαστήρια που αναπτύσσουν εμβόλια κατά του κορονοϊού. Τις επόμενες ημέρες ξεκινάει και η διανομή του εμβολίου της Moderna (160 εκατομμύρια δόσεις), που έλαβε κατεπείγουσα έγκριση την Τετάρτη.

Έξι δόσεις

Σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιαζομένων από κάθε φιαλίδιο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) συνέστησε τη χρήση μίας επιπλέον δόσης ανά φιαλίδιο των Pfizer/BioNTech -από πέντε σε έξι-, που σημαίνει αύξηση κατά 20% των δυνατοτήτων εμβολιασμών.

Επιπλέον, στο τέλος του μήνα πιθανόν ο ευρωπαϊκός οργανισμός να συνεδριάσει για έγκριση του σκευάσματος της AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, από το οποίο έχουν προσυμφωνηθεί 400 εκατομμύρια δόσεις και ήδη χορηγείται σε Βρετανούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!